קשיים ביציאות אצל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/05/2012 | 11:48 | מאת: אביביתו

הבן שלי כמעט בן 3. מאז שהיה בן כמה שבועות הפסקנו את ההנקה ומאז יש לו קשיים בעשיית קקי. הוא צריך להתאמץ מאד כדי לעשות קקי. כבר 3 שנים כל ביקור בשירותים כרוך במאמץ. עכשיו הוא בתהליך גמילה, וזה יוצר מצב שהם מפחד לשבת בשירותים, ורק כשהוא ממש חייב הוא יושב. יש לציין שהתזונה שלו טובה, הוא אוהב ואוכל ירקות ופירות, ושותה מים בלי בעיה. האם זה מעיד על בעיה? האם יש משהו שניתן לעשות בלי בדיקות פולשניות?

שינוי ביציאה והופעה של צואה קשה בזמן מעבר מהנקה לתמל או לאוכל מוצק מוכר ונפוץ.לעיתים העצירות היא זמנית וחולפת ולעיתים הופכת להרגל.ההרגל נוצר בעיקבות מעגל קסמים: הכאב שחש התינוק בזמן יציאה קשה מפחיד אותו וכתוצאה מכך בפעם הבאה שחש צורך ליציאה מתחיל להתאפק כדי לנסות למנוע יציאה וכך למנוע כאב חוזר.תבנית זו הופכת להרגל אשר מלווה את הפעוט במשך חודשים או שנים.הדרך לשבור את מעגל הקסמים היא בעזרת מתן חומר מרכך צואה בשתיה,כך שהיציאה תהיה תמיד רכה ואז תצא בקלות ולא תכאב.כאשר יעברו מספר חודשים של יציאות רכות ונעימות ללא כאב הילד בהדרגה ילמד שכבר לא כואב ביציאה ויפסיק להתאפק.רק אז מפסיקים בהדרגה את הטיפול.לפי התאור שלך זו גם הבעיה אצלכם.הבן פוחד לשבת על האסלה עד לרגע שבו "ממש חייב" כלומר עד לרגע בו אינו יכול עוד להתאפק.אך הוא יושב חרד ואומלל.כדי להקל עליו את היציאה ולמען הצלחת הגמילה אני ממליצה טיפול במרכך צואה -נורמלקס או פגלקס מומס בשתיה לפי ההוראות על גבי האריזה .מינון הנכון הוא זה שגורם ליציאה רכה כל יום ואם כעבור שבועיים של טיפול היציאה עדיין קשה אפשר לעלות מעט במינון מעבר לרשום על האריזה לפי הצורך. הטיפול חייב להמשך לפחות חצי שנה ואז לרדת מאד לאט במינון לבדוק אם כבר השתחרר מהרגל להתאפק.

30/07/2012 | 12:39 | מאת: רונן

כמו שציינת, השתמשנו בהוקמלקס- תקופה ארוכה, זה עזר בהתחלה אבל אח"כ החמיר, אחרי זה עברנו לאבילק ולא ראינו שינוי, מה עוד ניתן לעשות? אנחנו כבר חסרי אונים, הילדה סובלת כל פעם מחדש.

29/05/2012 | 11:01 | מאת: Gramse

לאחר אבחון מקור הבעיה אצל רופא, ניתן לקבוע את סוג הטיפול המתאים. בבואנו לטפל בעצירות ניתן להיעזר במספר שיטות טבעיות: • עיסוי לתינוקות – עיסוי עדין של הבטן בשילוב עם תרגילי רגליים יסייע בהסדרת פעילות המעי. • ברזל עדין – באם יש צורך בנטילת תוסף ברזל רצוי להקפיד להשתמש בפורמולה המכילה ברזל עדין (רצוי נוזלי) הנספג בקלות וביעילות בגוף ללא גרימת תופעות לוואי במערכת העיכול. • פרוביוטיקה לילדים – העשרת המזון בסיבים פרה-ביוטיים ובחיידקים ידידותיים ואף נטילת תוסף פרוביוטיקה במידת הצורך, יסייעו בהסדרת פעילות מערכת העיכול ותנועתיות המעיים. • תזונה מאוזנת – הקפדה על תפריט תזונתי המכיל סיבים תזונתיים, שתיית נוזלים מספקת, פירות וירקות, דגנים מלאים וקטניות יסייע בהתמודדות עם בעיות עצירות. • פעילות ספורטיבית מתונה – שילוב פעילויות ספורטיביות בסדר יומם של הילדים, ישפר את הפעילות הסדירה של מערכת העיכול שלהם. • טיפול הומיאופתי – במידת הצורך ניתן לפנות למטפל הומיאופתי מקצועי שיתאים תרופות טבעיות לצרכיו האישיים של התינוק/הילד. • טיפול התנהגותי – עבור ילדים הסובלים מעצירות עקב בעיה רגשית, ניתן לשלב טיפול פסיכולוגי התנהגותי, יוגה או דמיון מודרך.

נא לשים לב שהתגובה הקודמת לא נכתבה על ידי (ד"ר צנגן) . להלן הערותי: עיסוי עדין של הבטן והנעת רגליים לתינוקות,פרוביוטיקה, כלכלה מאוזנת שכוללת ירקות ופרות,ופעילות גופנית מתונה אכן המלצות מתאימות לטיפול בעצירות. שימוש בברזל עדין מומלץ במקרה של טיפול מונע בלבד ולא במקרה של אנמיה כי כמות הברזל נמוכה. טיפול הומאופטי אינו המלצה רפואית אך איני שוללת ניסיון טיפול שמוגבל בזמן. בעיות רגשיות שמצריכות טיפול פסיכולוגי הן נדירות.לרוב המרכיב הריגשי הוא תוצאה של חווית כאב ביציאה קשה ולא בעיה ראשונית. הגורם החשוב ביותר בהצלחת הטיפול הוא התערבות מהירה לריכוך היציאה והפסקת הכאב הכרוך ביציאה.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער