צניחת עפעפיים ואישון שלא מתרחב בעין ימין

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

31/10/2012 | 14:20 | מאת: רחל

שלום רב , קוראים לי רחל, בת 20 .. לפני חודשיים הגעתי לבית החולים כדי לעבור ניתוח בשל הזעת יתר בכפות הגפיים. לאחר ביצוע סימפטקטומיה משמאל - ללא אירועים חריגים החל הניתוח לסימפטקטומיה ימנית. עם התחלת הניתוח (בעקבות הכנסת הטרוקר) התפתח דימום מסיבי בתוך בית החזה מימין מפגיעה בעורק subclavian ar מימין. בוצעה פתיחת החזה (טורקוטומיה ימנית) מיידית ע"י צוות מחלקת ניתוחי לב וחזה והודגם דמם באיזור מוצא העורק. הושגה בקרה ושליטה על הדימום בעזרת לחץ מקומי. מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה הצליח להשיג שליטה על העורק פרוקסימלית לאיזור הפגיעה בעזרת מס' תפרים והצליח ההתגבר על הדימום. לאחר מס' ימים אחרי ההתאוששות הבחנתי בצניחת העפעף בעין ימין ואישון שלא מתרחב הלכתי למס' רופאים לבדיקה ואף אחד לא ידע להחזיר לי תשובה . אני ממש מבקשת שמשהו יעזור לי ויגיד לי כיצד ניתן לטפל בזה ואם אפשר בכלל אשמח לקבל תשובה , תודה רבה.

רחל היקרה שלום! עיצבוב השריר ע"ש מילר (השריר המשני העוזר להרמת העפעף)ועיצבוב השריר המרחיב את האישון הוא באמצעות המערכת הסימפתטית, שהמהלך האנטומי שלה בדרכה לארובת העין חוצה את פסגת הריאה. ניתוחים באיזור זה עלולים לפגוע בעצבוב השריר ע"ש מילר ושל האישון. כתוצאה מכך עלולה להיגרם צניחה קלה של 2 מ"מ של העפעף והיצרות של האישון באותו צד. צירוף שני הסימנים נקרא סינדרום ע"ש הורנר (HORNER SYNDROME). אם התופעה לא חולפת בתוך 6 חודשים - ניתן להציע ניתוח להרמת העפעף. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים