נגישות
נגישות

תוראוקטומה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סרטן הריאות: טיפול כירורגי מתקדם

כריתת גידולי סרטן הריאות מתבצעת כיום באמצעות השיטה הכירורגית הזעיר פולשנית. אז מרוויחים החולים שעומדים בפני ניתוח? מדי שנה מתווספים כ-2,000 חולים בסרטן הריאות לכ-120 אלף חולי הסרטן החיים כיום בישראל. סרטן הריאות הוא השכיח ביותר בגברים, ושני בשכיחותו בנשים, לאחר סרטן השד, והוא קשור לרוב בעישון. שיעור התמותה מהמחלה גבוה ונגרם בעיקר עקב זיהוי מאוחר.סרטן הריאות מחולק באופן גס לשתי קבוצות עיקריות הנבדלות ביניהן באפיונן התאי: 1. סרטן התאים הקטנים small cell lung cancer - SCLC, המהווה כ-20 אחוז מכלל ממאירויות הריאה. 2. סרטן התאים שאינם קטנים NSCLC - non-small cell lung cancer, המהווה כ-80% מכלל הממאירויות בריאה. המחלות הנכללות בקבוצה הראשונה אינן ברות ניתוח והן מטופלות בדרכים אחרות. חלק ניכר ממאירויות הריאה מסוג NSCLC אף הוא אינו בר ניתוח היות שכשהגידול מתגלה, המחלה כבר מפושטת מעבר לריאה ואין טעם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לתוראוקטומה

סרטן ריאות - תמונת המחשה
סרטן ריאות שימוש בפורמולות צמחיות ובמגוון טיפולי הרפואה הסינית מביא לתוצאות משמעותיות ולריפוי מלא,...
ללמוד עוד על תוראוקטומה
סרטן הריאות: טיפול כירורגי מתקדם-תמונה

כריתת גידולי סרטן הריאות מתבצעת כיום באמצעות השיטה...

מאת: ד"ר יוסי...
13/10/2009
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתוראוקטומה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תוראוקטומה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב , קוראים לי רחל, בת 20 .. לפני חודשיים הגעתי לבית החולים כדי לעבור ניתוח בשל הזעת יתר בכפות הגפיים. לאחר ביצוע סימפטקטומיה משמאל - ללא אירועים חריגים החל הניתוח לסימפטקטומיה ימנית. עם התחלת הניתוח (בעקבות הכנסת הטרוקר) התפתח דימום מסיבי בתוך בית החזה מימין מפגיעה בעורק subclavian ar מימין. בוצעה פתיחת החזה (טורקוטומיה ימנית) מיידית ע"י צוות מחלקת ניתוחי לב וחזה והודגם דמם באיזור מוצא העורק. הושגה בקרה ושליטה על הדימום בעזרת לחץ מקומי. מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה הצליח להשיג שליטה על העורק פרוקסימלית לאיזור הפגיעה בעזרת מס' תפרים והצליח ההתגבר על הדימום. לאחר מס' ימים אחרי ההתאוששות הבחנתי בצניחת העפעף בעין ימין ואישון שלא מתרחב הלכתי למס' רופאים לבדיקה ואף אחד לא ידע להחזיר לי תשובה . אני ממש מבקשת שמשהו יעזור לי ויגיד לי כיצד ניתן לטפל בזה ואם אפשר בכלל אשמח לקבל תשובה , תודה רבה.

רחל היקרה שלום! עיצבוב השריר ע"ש מילר (השריר המשני העוזר להרמת העפעף)ועיצבוב השריר המרחיב את האישון הוא באמצעות המערכת הסימפתטית, שהמהלך האנטומי שלה בדרכה לארובת העין חוצה את פסגת הריאה. ניתוחים באיזור זה עלולים לפגוע בעצבוב השריר ע"ש מילר ושל האישון. כתוצאה מכך עלולה להיגרם צניחה קלה של 2 מ"מ של העפעף והיצרות של האישון באותו צד. צירוף שני הסימנים נקרא סינדרום ע"ש הורנר (HORNER SYNDROME). אם התופעה לא חולפת בתוך 6 חודשים - ניתן להציע ניתוח להרמת העפעף. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

שלום לפני 7 שנים עברתי ניתוח טימומה ולאחר שנתיים התחיל לי שיעול כרוני בשעות הבוקר וחוסר אוויר.. השיעול נמשך כבר 5 שנים כל יום בבוקר במשך שעתיים-שלוש עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ולא מצאו משהו חריג וכל משאף שאני לוקחת לא עוזר והמצב מייאש מאוד אך לאחרונה החמיר. אחרי בדיקת רנטגן שבוצעה היום נאמר כי הלב תקין והצורה והכל תקינה ומצב לאחר טורקוטומיה - תפרים מתכתיים בעצם החזה. אשמח לדעת מה אתה מיעץ , מה זה אומר ואם יש לך פתרון למצב שלי. תודה רבה.

ממליץ להיבדק על ידי רופא ריאות לאחר ביצוע של תפקודי נשימה מלאים. לא בהכרח קיים קשר בין הניתוח שעברת לשיעול.

דר' ברנר שלום, אני רופא, בן 60, בריא. לא נוטל תרופות באופן קבוע. לפני 4 שנים הוסר אצלי גידול מלנומה מהקרקפת, וכעת הופיעו גרורות מלנומה בריאות. עברתי טורקוטומיה בה הוצאו גרורות מריאה אחת לצורך אבחנה. בשבוע הבא אני אמור להתחיל טיפול באינטרלויקין 2 במינונים גבוהים. מבקש לדעת: 1. האם מומלץ לקחת אנטיאוקסידנטים במהלך טיפול תוך-ורידי באינטרלויקין 2 2. אם כן - איזה ובאילו מינונים? 3. האם מותר לקחת מולטי-ויטמין VM2000 במהלך הטיפול הנ"ל? 4 הטיפול אמור להינתן משך 5 ימים באשפוז, שבועיים הפוגה, שוב 5 ימים באשפוז ושוב שבועיים הפוגה. מה מומלץ לקחת בשבועיים של ההפוגה? 5. מה יחסך לרזרבטרול? תודה מראש על תשומת הלב דר' אדלשטיין

אין מניעה ואף רצוי לדעתי להשתמש בתוספי מזון שונים כולל אנטיאוקסידנטים כולל רסברטרול ביחד עם טיפולים באינטרלאוקין ואחרים. יש חומרים רבים שיש להם השפעה על תאי מלנומה ביניהם ארטמיסיה, קורקומין, מלטונין, פקטהסול, גרליק מיושן ועוד ד"ר יוסף ברנר

האם יש המלצות שונות / נוספות כאשר מלבד אינטרלויקין אני מקבל גם ציסטופלטין ו- DTIC? תודה

שלום ד"ר אדלשטיין, לא הייתי חושב או מצטמצם אסטרטגית לאנטי-אוקסידנטים בלבד. לדעתי השיקול צריך להיות שימוש בדברים שיגנו מפני רעילות האינטרלויקין מחד, ומאידך בדברים היעילים כנגד מלנומה, ללא קשר לאינטרלויקין. להגנה מפני הרעילות הלבבית של האינטרלויקין, הייתי שוקל coq10 ו-l-carnitine להגנה מפני vascular leak AND lymphopenia שהן תופעות לוואי אפשריות של האינטרלויקין הייתי שוקל לקיחה של החומצה האמינית taurine http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=16468174 מינונים תוך ורידיים גבוהים של אינטרלויקין גורמים ל-Hypovitaminosis C ולכן הייתי בהחלט שוקל לקיחת ויטמין C. http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/content/abstract/47/15/4208 נמצא גם שמטופלים שהגיבו לטיפול באינטרלויקין היו כאלה עם רמות בסיס גבוהות יותר של ויטמין C בדמם. להעצמת הטיפול ולהפחתת תופעות לוואי הייתי שוקל שימוש באסטרגלוס וב- PSK מפטרית הקוריולוס ורסיקולור. לגבי דברים נוספים שיכולים לעזור במלנומה...אלה רבים וצריך לבחור מתוכם כאלה שתומכים באסטרטגית הטיפול. אזכיר מעט מהם: betulinic scid (מקור לא רע הן פטריות chaga) melatonin disulfiram (dipyridamole (cardoxin high dose curcumin egcg מ-תה ירוק low dose naltrexone תזונה אנטי-סרטנית טיפולי גופנפש (cimetidine (tagamet hoxsey herbal formula הפלבנואידים genistein ו - quercetin קפאין (למטופלי המלנומה שלי אני ממליץ להמשיך לשתות קפה ברמות סבירות, אם כי לוותר כמובן על החלב והסוכר) בריאות שלמה שלמה גוברמן (גובי) מחבר הספר: סרטן אפשר לנצח

תודה. ניסיתי להשיג taurine ו- PSK - לא מצאתי. אתה יודע היכן בארץ אפשר להשיג? ושאלה נוספת: יחד עם הטיפול באינטרלויקין אני מקבל גם ציסטופלטין ו- TDIC. האם יש המלצות נוספות / שונות לטיפול תומך? תודה

שלום רב! אשמח לעצתך בבעיה הבאה: אני בת 33, ובמהלך השבוע ה 19 להריוני הראשון אושפזתי בטיפול נמרץ עם לחצים בחזה וכאבים בזרוע שמאל שהחלו לפתע באמצע הלילה. לאחר ביצוע צלומי רנטגן וסי טי- התברר שנוצר אצלי מצב של המוטורקס ספונטני שהחל במהלך הלילה. הוכנס נקז לניקוז כ-800 מ"ל דם ונשארתי המחלקת טיפול נמרץ להשגחה. בהמשך בוצע CT-ANGIO ללא הצלחה ולא גילו את מיקום הדימום. הוחלט על ביצוע טורקוסקופיה, אך במהלך ההרדמה, צצו בעיות בנשימה והמצב החל להדרדר, נוצר פנאומוטורקס והניתוח בוטל. היו סיבוכים נוספים כגון הצטברות ליחה וירידה בסטורציה ולכן שהיתי בטיפול נמרץ כחודש נוסף עד לקביעת מועד חדש לניתוח. לבסוף בוצעה טורקוטומיה (חתך צידי ללא צורך בניסור צלעות) לדברי המנתח, הAVM הוסר. ההחלמה מהניתוח הייתה קשה וממושכת ובמהלכה סבלתי מנוראלגיה אנטרקוסטלית וכאבים קשים, וכל זאת בליווי ההריון- שנמשך ללא בעיה נראית לעין. לבסוף, לאחר שיקום נשימתי שוחררתי הבייתה, ומספר חודשים אח"כ ילדתי את ביתי הבכורה בקיסרי אלקטיבי - לבקשתי. (פחדתי מהצורך במאמץ בזמן לידה טבעית.) תפקודי הנשימה חזרו לנורמל למרות שלעיתים יש לי קשיים בנשימה עמוקה בריאה הפגועה. גנטיקאי שלל ב 90% שמדובר בסנדרום גנטי, ואילו הגינקולוג שלי טוען כי הבעיה נוצרה עקב כך שעישנתי ולקחתי גלולות במקביל ולכן, לטענתו, נוצרו משקעי מטוקסיאסטרון על דפנות כלי הדם, החלישו אותם, והדבר עלול לקרות שוב בהריון הבא, אלא שהפעם, לדבריו זה יכול לקרות במח.. אין לי מושג מה נכון!! אני מעוניינת בהריון נוסף אך מפחדת מאוד מהישנות הבעיה! האם AVM ריאתי הינו פגם אנטומי יחיד או שעלולים להמצא מקומות נוספים בגופי שמועדים לפורענות במהלך הריון ועלייה בנפח ולחץ דם? האם קיימות בדיקות סקר כלשהן שניתן לבצע? אשמח אם תוכל לתת לי מענה מפורט או להפנות אותי למי שעשוי לעזור לי בעצה והכוונה. בתודה מראש, נטלי

אני שמח שבסופו של דבר את בריאה וילדת ילד בריא. avm יכול להופיע במסגרת סנדרום הנקרא אוסלר- וובר- ראנדו ובד"כ אינו נגרם בשל נטילת גלולות. במקרה שכזה יש הממליצים לעבור טומוגרפיה כל 5 שנים במקומות המועדים- בעיקר המוח להתפתחות avm חדשים . עלייך לפנית לצוות שטיפל בך ולקבל הנחיות ברורות למעקב בהמשך.

אני שמחה שכל הבעיות אצלך נגמרו עם לידת ילדתך הבריאה, אני מקווה. הנני יו"ר עמותת טיפול בסינדרום HHT (אוסלר-וובר-רנדו) בארץ. כדאי שתצרי איתי קשר, קודם ב-mail חוזר ואחר כך - נדבר טלפונית. יש לי מידע רחב על הסינדרום, בין המידע - גם בנושא הריון. כל זה כדי לעזור לך למנוע קיום הסינדרום אצלך או (במקרה ההפוך) לעזור לך לטפל בו. בברכה, מאירה

אבי (בן 52) אובחן כחולה AVM מולד במוח באונה הימנית. מה הסיכונים בטיפול באמצעות דבק? האם יש המלצות לטיפול כלשהו? תודה מראש.