צניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/07/2010 | 03:28 | מאת: מרים

שלום, שמי מרים, מאזור חיפה אני סובלת מצניחת הרחם בשלבים הראשונים. רציתי לשאול האם קיימים טיפולים אשר מונעים ניתוח לכריתת הרחם ואיזה מהם אתה ממליץ? תודה מראש

מרים שלום, אם הבנתי נכון את שאלתך, את שואלת מה ניתן לעשות על מנת למנוע את המשך הידרדרות צניחת הרחם עד למצב שתצריך ניתוח. ובכן ככלל רצוי להימנע מהפעלה אינטנסיבית של שרירי הבטן אשר גורמת בעקיפין לעומס על רצפת האגן. רצוי להימנע מנשיאת משאות כבדים, ואם את עוסקת בספורט, להעדיף סוגי ספורט שאינם כרוכים בהפעלה יתרה של שריר הבטן (רצוי להימנע מכפיפות בטן, הרמת משקולות וכו' ובהחלט ניתן ללכת, לרוץ, לשחות וכו'). אם לדוגמא את סובלת מעצירות, כדאי לאכול סוגי מזון שמרככים את הצואה ובמידת הצורך להשתמש בתרופות כנגד עצירות, שוב כדי למנוע לחץ נוסף על אזור רצפת האגן. אם קיימת צניחה בדרגה קלה, מומלץ לבצע תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן בהנחיית פיזיותרפיסט/ית בעלת הכשרה בתחום זה, עם או ללא ביופידבק. במידה שהצניחה משמעותית יותר ופוגעת באיכות חייך, ניתן לטפל שמרנית ע"י התאמת התקן לנרתיק ('פסרי') אשר יתמוך ברחם ובדפנות הנרתיק מבפנים. חסרונו בכך שהוא גוף זר המוחדר לנרתיק ולא לכל אשה נח להתהלך באופן קבוע עם התקן שכזה. ולבסוף, גם אם המצב מצריך ניתוח, קיימים מגוון של ניתוחים משמרי רחם כולל קיבוע הרחם לרקמה (ליגמנט) חזקה באגן ע"י תפרים שאינם מתמוססים, שימוש ברשת סינטטית המקבעת את הרחם למקומו או תמיכתו ל'עצם הזנב' בגישה בטנית בעזרת כירורגיה לפרוסקופית. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן