כאבים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/01/2011 | 19:44 | מאת: דורית

אני בת 56.לפני שלושה וחצי חודשים עברתי ניתוח כריתת רחם+צואר הרחם(השחלות נשארו), וגם תיקון קיר אחורי של הנרתיק, וזאת בעקבות צניחת רחם בדרגה 3 , ברצוני לציין שכחמישה חודשים לפני ניתוח זה עברתי ניתוח קולפורפיה קדמית שכלל הרמת שלפוחית השתן ותיקון קיר קדמי. יש לי כאבים בקיום יחסי מין, האם זה נורמלי מאחר ועברו כבר שלושה וחצי חודשים. בקרתי 3 פעמים אצל הרופא שניתח אותי והוא ערך לי בדיקת אולטרסאונד ואמר שהכל נראה בסדר. אז מה בכל זאת לא בסדר? מדוע הכאבים? בתודה, דורית

31/01/2011 | 21:40 | מאת: דורית

ברצוני להוסיף שאני משתמשת בטבליות וגינליות בשם "וגיפם" פעמיים בשבוע עפ"י הוראת הרופא. דורית

דורית שלום, כאב או אי נוחות בקיום יחסי מין זו תופעה שעלולה לקרות לאחר ניתוח לתיקון צניחה (בעיקר אם בוצע דרך הנרתיק) באופן כללי ומרכיבים ספיציפיים של הניתוח כדוגמת תיקון הדופן האחורי, קיבוע כיפת הנרתיק, השתלת רשת סינטטית וכו' מועדים לפורענות בנושא זה יותר ממרכיבים אחרים. במרבית המקרים הכאב חולף או משתפר מאד עם הזמן ועל אף שחלפו 3 חודשים עדיין בהחלט יתכן שיפור ספונטני בהמשך. דברים שניתן לעשות במטרה להחיש את השיפור כוללים טיפול מקומי בתכשיר אסטרוגני לנרתיק, פיזיותרפיה לרצפת האגן ולעיתים הזרקה מקומית של תרופות מסויימות במקרה שהכאב ממוקד. במידה שהניתוח כלל השתלת רשת סינטטית לעיתים המתח שנוצר בין השתל לבין זרועות הקיבוע הצדדיות עלול לגרום לכאב ובמקרים אלו מומלץ לנתק (בניתוח קטן נוסף) את השתל המרכזי מהזרוע אשר סביבה מתמקד הכאב. בברכה

31/01/2011 | 22:00 | מאת: דורית

תודה רבה על התשובה המהירה. ברצוני לציים שהניתוח שלי לא כלל השתלת רשת, אלא כריתת רחם+צואר הרחם, כריתה וגינלית, ללא השחלות, ואני משתמשת כבר חודשיים בתכשיר אסטרוגני פעמיים בשבוע-וגיפם, אך אין כל שיפור. האם כדאי לפנות שוב לרופא, או לחכות עוד? מהו טיפול ההזרקות והאם יכול לעזור במקרה שלי? תודה רבה, דורית

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן