מטרת ct

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/11/2016 | 21:32 | מאת: אלה

שלום רב. אמי כעת מאושפזת לאחר ניתוח לתיקון בריחת שתן. בבדיקה היום נמצאה שארית שתן גדולה 600cc )אחרי מתן שתן ועל כן הוזמנה בדיקת ct באופן דחוף. האם התופעה שכיחה אחרי ניתוחים אלו? מה בדיקת ct עלולה להדגים?

אלה שלום, קושי בריקון שלפוחית השתן או אצירת שתן עלולים לקרות במקצת המקרים לאחר ניתוח לטיפול בדליפת שתן במאמץ. במרבית המקרים התופעה חולפת מעצמה תוך מספר ימים בהם שלפוחית השתן מנוקזת ע"י צנטר שופכתי (קטטר). לגבי מטרת ה-CT קשה לי לדעת כיוון שיכולות להיות לכך סיבות שונות. כדאי לשאול את הצוות המטפל. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן