דחיפות מתן שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/10/2016 | 10:52 | מאת: גל

שלום רב, בת 34 לאחר לידה מלפני 6 חודשים. מאז הלידה מרגישה דחיפות במתן שתן בכלל ומאוד משמעותי בקיום יחסי מין, עם צורך להתרוקן מספר פעמים. האם יש קשר לחולשה של רצפת האגן ומה האפשרויות לטיפול? בברכה גל

גל שלום ומזל טוב, דוקא דחיפות במתן השתן היא תסמין שפחות קשור ישירות לשינויים שלאחר לידה, אם כי קשר עקיף יתכן. לדוגמא, נשים עם צניחה של דופן הנרתיק הקדמי ושלפוחית השתן מדווחות יותר על תכיפות ודחיפות במתן השתן. סיבה נוספת אפשרית קשורה בתסמונות כמו שלפוחית רגיזה (נובעת מהתכווצות בלתי רצונית של השריר אשר בדופן השלפוחית) או תסמונת השלפוחת הכאובה (בד"כ מלווה בכאב או אי נוחות ניכרת בעת מילוי השלפוחית). כמובן שיש לשלול גם דלקת זיהומית בדרכי השתן (ע"י תרבית שתן פשוטה). מציע שתפני להערכה ע"י אורוגינקולוג ובהתאם לממצאים ניתן יהיה להציע גם טיפול מתאים. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן