דליפת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/12/2010 | 09:57 | מאת: אורנה

שלום, אני בת 44. לפני חצי שנה חליתי בדלקת במוח ובעקבות זאת נפגעתי בעמוד השדרה וכן בשלפוחית השתן. במשך חודשיים לא יכולתי להטיל שתן ונדרשתי לצנטר מדי 4 שעות. לאחר כחודשיים, התחלתי לתת שתן אולם כעת אני סובלת מדחיפות ומתכיפות במתן שתן. בצינטורים שנעשו לאחר הטלת שתן, יש שארית של כ- 150 סמ"ק. המשכתי לצנטר 3 פעמים ביום כדי לרוקן את השאריות. אני נוטלת 2 כדורי דטרוסיטול 4 מ"ג מדי יום אך עדיין אין לי יכולת להתאפק בכלל ומרגע שמרגישה צורך ללכת לשרותים יש לי מספר שניות בודדות. פניתי לרופא נוסף שהמליץ להחליף את התרופה ל-וסיקר. וכן להפסיק לגמרי את הצינטורים. האם במקרה שלי ניתוח יכול לעזור? אשמח לשמוע את דעתך. תודה מראש.

אורנה שלום, על מנת להבין מה בדיוק הסיבה לבעייה בתפקוד השלפוחית כדאי לבצע בדיקת אורודינמיקה אשר בה ניתן למדוד לחצים במערכת השתן בעת מילוי השלפוחית ובעת התרוקנות ולקבל מידע רב על מהות הבעייה ומידת החומרה. על פי התאור אני מבין שכל הענין החל בנזק שנגרם בעקבות הדלקת בה חלית. במידה שאכן מדובר ב'שלפוחית נוירוגנית' כלומר בעייה על רקע עצבי כדאי למצות את הסיכויים להשיג הטבה ע"י קבוצת התרופות אליה משתייכים דטרוזיטול וגם וסיקר. במידה שהתרופות לא יועילו קיימים טיפולים מתקדמים כגון הזרקת בוטוקס לדופן השלפוחית או ערור עצבי ע"י השתלת קוצב סוגרים או ע"י ערור העצב הטיביאלי באמצעות מחט חיצונית. בברכה

21/12/2010 | 13:24 | מאת: אורנה

שלום ד"ר פיינר אני מודה לך על תשובתך. ביצעתי בדיקה אורודינמית לפני חודש. אני לא מבינה ממש את התוצאות הכתובות בשפה מקצועית. (מבינה אנגלית אך לא את התוצאות ומה משמעותן) אכן, הבעיה החלה בעקות הדלקת ואין זה מקרה קלאסי של דליפת שתן. כיצד אוכל לקבל מידע נוסף על הטיפולים שהצעת? בברכה אורנה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן