תכיפות במתן שתן-עוד שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/11/2010 | 20:52 | מאת: אירית

תודה על תשובתך מ-7.11.10 האם במקום הרדמה מלאה לציסטוסקופיה אפשר לבצע זאת בהרדמה אזורית עם טשטוש,כי אני ממש חוששת מהרדמה מלאה. כמו כן האם ניפוח מקסימלי של השלפוחית יכול לעזור אם יש כאב בשלפוחית כמו ic . אצלי בבדיקה האורודינמית מלוי יתר גרם לי לכאב וגרוי באזור הנרתיק גם חודשיים לאחר הבדיקה וחוששת שזה גם מה שיהיה לאחר הציסטוסקופיה. תודה

אירית שלום, הסטנדרט המומלץ הוא בדיקה בהרדמה מלאה ואיני בטוח שבהרדמה אזורית ניתן להשיג את אותו האפקט מבחינת נפח השלפוחית אליו ניתן להגיע בבדיקה. איני רופא מרדים אך כמי שמעורב בפעולות ניתוחיות רבות בהרדמה אני סבור שהסיכון בהרדמה כללית קצרה הינו נמוך ולא בהכרח שונה מסיכונים של הרדמה אזורית. ניפוח השלפוחית גורם לעיתים להקלה בכאב לזמן מוגבל (ימים, שבועות) עד כדי כך שפעולה זו נחשבת גם כאופצייה טיפולית בנשים עם IC. התחושות שאת מתארת לאחר אורודינמיקה יתכן שנגרמו עקב גרוי מקומי כתוצאה מהקטטרים שהוחדרו לשלפוחית ולנרתיק (או לרקטום) ולא מן הנמנע גם שהיתה דלקת בשלפוחית בעקבות הבדיקה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן