אחרי ניתוח TVT-O וקולקורפיה קדמי ואחורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/12/2020 | 07:36 | מאת: ענבל

שלום, אני 6 ימים אחרי הניתוח, סובלת מאוד מכאבים באיזור התפרים האחוריים. ממש מתקשה לשבת ויש רגעים שגם בשכיבה וללא מגע המקום כואב ורגיש מאוד. בהתייעצות עם הרופא הציע למרוח דרמקומבין ולעשות שטיפות מרובות. לא מרגישה הקלה לאחר מריחה. כמובן שלוקחת משככי כאבים, אבל ציפיתי בשלב זה להקלה משמעותית. מהו משך ההחלמה הצפוי מניתוח כזה? מה ניתן למרוח להקלה מיידית? ועוד דבר יש לי פעוט בן שנה ו-4 חודשים, האם יכולה להרימו? (הרופא אמר שאין בעיה, אבל בכל מקום שקוראת על ניתוחי רצפת אגן חל איסור מוחלט על הרמה ונשיאה של דברים כבדים לאורך זמן ממושך...🤔). תודה!

16/12/2020 | 07:49 | מאת: ענבל

קולפורפיה כמובן...

ענבל שלום, כאב לאחר ניתוח בגישה נרתיקית בהחלט צפוי אך על פי רוב אינו ברמה שהינך חווה. הכאב נובע הן מהחלמת הפצע בדופן הנרתיק, הן ממתח ברקמה בעקבות היותה הדוקה יותר ולעיתים אף מהצטברות קלה של דם ('המטומה') מתחת לקו התפרים. במקרים מסויימים כאב יכול לנבוע גם מגרוי של סיבי עצב באגן. בכדי להקל על הכאב מומלץ בתקופה הזו לשבת על מצע רך, ליטול משככי כאב וכן להעזר במרככי יציאות על מנת להימנע מעצירות היכולה אף להחמיר את הכאב. ניתן להעזר בג'ל עזרקאין (מאלחש מקומי) אם כי הדבר צפוי לעזור בעיקר לכאב השטחי באזור החתך הנרתיקי עצמו ופחות לכאב העמוק יותר. במרבית המקרים הכאב חולף בהדרגה במהלך מספר שבועות לאחר הניתוח אך במידה שאת חווה כאב חריג כפי שאת מתארת, כדאי להיבדק. מבחינת הרמת משאות, מומלץ בתקופת ההחלמה מהניתוח להימנע מהרמת משאות כבדים (יותר מ-5 ק"ג). לאחר תקופת ההחלמה שאורכת כ-4 עד 6 שבועות ניתן לשוב לפעילות רגילה. בוודאי שלא ניתן לצפות מאם של פעוט צעיר שלא להרימו. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

20/12/2020 | 08:50 | מאת: ענבל

תודה רבה!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן