כאבים בשופכה ובנרתיק לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/09/2020 | 10:25 | מאת: דנית

שלום חודשיים לאחר לידה, עדין יש הפרשות יחסית מרובות בצבע צהוב, סובלת מכאבים באזור השופכה.(מתן השתן בזרם חלש יותר מבעבר) בעת קיום יחסי מין הרגשה של כאב שלא הכרתי כלל, כאילו ממש לוחצים על משהו בפנים האם מדובר בצינחת שלפוחית השתן לנרתיק?

דנית שלום, קשה לדעת מבלי לבדוק אותך. צניחת אברי האגן לא שכיח שגורמת לכאב או להפרשה. יתכן שמדובר בהחלמה לא תקינה של קרע שהתרחש בלידה או פגיעה עצבית כלשהי. בכל מקרה נחוצה בדיקה מקיפה ע"י רופא נשים ובמידת הצורך גם אורוגינקולוג (מומחה ברפואת רצפת האגן) ולהתקדם בהתאם לממצאים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן