לידה רגילה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/09/2020 | 11:20 | מאת: גילי

שלום ד"ר. לפני 10 שני עברתי ניתוח של צניחת אגן . שמו לי שתלים. כיום אני בהריון. האם ניתן ללדת בלידה רגילה לאחר ניתוח כזה?

גילי שלום, ככל לא מומלץ ללדת לידה וגינלית לאחר תיקון צניחה ע"י רשת שמושתלת דרך הנרתיק. ההעדפה היא לניתוח קיסרי מתוכנן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

23/09/2020 | 10:02 | מאת: גילי

תודה על המענה המהיר.. אבל אפשרי ללדת לידה וגינלית ? ההמלצה היא כדי שלא תחזור הצניחה שוב?

גילי שלום, תלוי בין היתר אם השתל הושם בניתוח בגישה וגינלית (דרך חתך בנרתיק) או דרך הבטן (בלפרוסקופיה). החשש נובע מכך שלא לחלוטין ברורה ההשלכה של הלידה על השתל הממוקם בדופן הנרתיק ומנגד באיזו מידה עלול להיגרם נזק לרקמה בעקבות לידה וגינלית נוספת. האם עצם נוכחות השתל עלולה לגרום לקרעים קשים יותר או לדימום ניכר בלידה כיוון שתכונות הרקמה עלולות להשתנות מעצם נוכחות השתל הסינתטי בתוכה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן