שלוש שאלות בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

16/07/2020 | 23:10 | מאת: שושי

שלום רב, בת 30. אני כבר שנים חושבת שיש לי אנדומטריוזיס אבל עדיין לא נבדקתי לעומק לזה. אני סובלת מכאבי מחזור קשים מאוד- כאבי רגליים, גב תחתון, הקאות, שלשולים ועוד. אני לא מקבלת כל חודש ווסת בגלל פרולקטינמיה.. אני אמורה לקחת קבותרים לסדר את זה אבל באמת שטוב לי בלי מחזור... עם מחזור אני ממש סובלת... לא יודעת אם זה טוב או לא, רק לפני מעקב האנדוקרינולוג שהוא כל שלושה חודשים אני לוקחת את הכדורים ואז הפרולקטין יורד ואני מקבלת מחזור. אני יודעת שזה לא אידיאלי אבל המחזורים באמת קשים לי. רציתי לשאול האם לדעתך מה שאני מתארת קשור לאנדומטריוזיס? ובנוסף, ברצוני לשאול האם יש קשר בין אנשומטריוזיס לקרישיות יתר? אני שואלת כי עשיתי MRI ראש לפני כחודש והתגלו שם מיקרואנגיופתיים ועכשיו עושים בדיות המטולוגיות מקיפות כדי לשלול קרישיות יתר.. וגם- איך נעשית בדיקה ל virgo? עוד חודשיים אני מתחתנת ואהיה פעילה מינית- האם לדחות את הבירור לאחרי החתונה או שאפשר לבדוק בתור בתולה? תודה רבה

שושי שלום, ראשית מזל טוב לנישואיך הקרבים! תסמינים כפי שאת מתארת בהחלט מעלים חשד לאנדומטריוזיס וכדאי להיוועץ עם מומחה בתחום זה. אנדומטריוזיס אינו נחשב כגורם לקרישיות יתר. לגבי בדיקה גינקולוגית, נשמע לי שסביר להמתין חודשיים ולהיבדק בדיקה מלאה ומקיפה שכעת בהיותך בתולה לא ממש ניתן לבצע. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן