קרע דרגה 3 לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/05/2020 | 09:09 | מאת: אירית2

היי אודה לך על סדר בדברים... עברתי לידה שנגמרה בקרע דרגה 3b (ככה העריכו ) נתפרתי בחדר ניתוח אני 3 חודשים אחרי עשיתי בדיקת Us רקטלי להלן סיכום ממצאי הבדיקה us רקטלי: פגם בשעות 10-2 במחצית עומק הeas כאשר הIAS שמור. בתעלה שטחית-פגם רחב בEAS בשעות 2-10 וכן בIAS בשעות 9-2 בתעלה בגובה תת עורי-פגם בשעות 11-1 אני עושה פיזיותרפיה לחיזוק אך זה לא ממש מועיל סובלת מבריחת גזים אי יכולת להתפאק לצואה כאבים בעקבות הצלקת שנשארה המצב מאוד פגע בי באורח החיים כל היום בבית ומישתדלת שלא להיות בסביבת אנשים/חברים 3 שאלות: 1. האם הניתוח כשל? כי העריכו לא נכון ביום הניתוח? 2.מה דינו של קרע שכזה? שיחזור? 3.האם יש תקווה כלשהי לשיפור המצב?

אירית שלום, משמעות 3b - קרע המערב מעל 50% מעובי הסוגר החיצוני מבלי לפגוע בסוגר הפנימי. בבדיקת האולטרהסאונד אכן קיימת עדות לפגם ברציפות הסוגר החיצוני באספקט הקדמי (בכיוון הנרתיק ותעלת הלידה). מנגד, באזור השטחי יותר מדובר על פגם נרחב בין השעות 2 ל-10 שאותו קצת קשה לי להבין וכן פגם ברציפות הסוגר הפנימי שאינה עולה בקנה אחד עם הגדרת הקרע כ-3b. ממליץ לפנות לרופא מתחום האורוגינקולוגיה או הכירורגיה של המעי הגס והרקטום (פרוקטולוג) לבדיקה יחד עם ממצאי דו"ח האולטרהסאונד כדי להבין טוב יותר את הפעארים הללו. בנוסף ממליץ לפנות לייעוץ דיאטנית בנוגע לריבוי גזים. ישנם פתרונות נוספים וכיום לא במהרה הולכים לניתוח חוזר אלא אם אין ברירה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן