כאבים לאחר ניתוח צניחת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/05/2020 | 08:30 | מאת: אביבית

אני בת 42 לאחר 3 קיסריים. שאלה א : האם לאחר ניתוח של חיזוק רצפת האגן עם רשת שבוצע לפני כשנה תתכן תופעה של כאבים ביחסי מין ויום לאחר מכן?אציין שעשיתי תרבית ועוד ..ויצא תקין מלבד קנדידה. שאלה ב : איזו בדיקה מאבחנת נישה קיסרית והאם פעולת אבלציה מטפלת בבעיה זו? תודה

אביבית שלום, כאב ביחסי מין עלול להופיע לעיתים לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן ע"י רשת, בייחוד אם הניתוח (השמת הרשת) בוצע דרך הנרתיק (לעומת ניתוח המבוצע בלפרוסקופיה דרך דופן הבטן). במצבים אלה פיזיותרפיה (מנואלית) עשוייה להועיל ולעיתים יש צורך בהתערבות כירורגית לשם הסרה של חלק הרשת הגורם לכאב. בנוגע לנישה לאחר ניתוח קיסרי - עפ"ר מזוהה בבדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי במכון ייעודי (בניגוד לאולטרהסאונד שמבצע הרופא המטפל במרפאה) או בהסטרוסקופיה. שיטה אחת לטיפול בנישה היא באמצעות צריבה בהסטרוסקופיה (מתוך הרחם) ושיטה אחרת היא בלפרוסקופיה (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) או בעזרת הרובוט הכירורגי בה מבצעים הסרה של הנישה וקירוב ותפירה מחדש של שולי דופן הרחם התקינים זה לזה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן