אנדומטריוזיס אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/01/2020 | 23:27 | מאת: לילי

שלום עברתי ניתוח קיסרי לפני 4 שנים תקופה ממושכת של כאב אבל חשבתי שזה בעקבות הניתוח בתקופה אחרונה הרגשתי הופעת גוש בצלקת באולטראסאונד נראה גוש שבתוכו הסתיידות זעירות ללא גבולות סדירים בבדיקת ביופסיה התוצאה היא אנדומטריוזיס השאלות שלי מהו הטיפול במצב כזה ניתוח או לחכות לעוד מס' חודשים כדי להתייעץ עם מומחה?? והאם האנדומטריוזיס הוא סיבוך של הניתוח??.. כמובן אין לי את הסימנים של האנדומטריוזיס זה רק כאב ממושך ודוקר כל הזמן ומתגבר בזמן מחזור הגוש נמצא ברקמת שומן.

לילי שלום, אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית ואינה סיבוך של ניתוח. במידה שהגוש בצלקת ניתן למישוש ובעל גבולות מוגדרים ניתן בהחלט להסירו. אפשרויות נוספות כוללות טיפול הורמונלי אשר נועד לדכא את מחלת האנדומטריוזיס ובעקיפין גם את הכאב הנובע מהנגע האנדומטריוטי. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן