חוסר תחושה בשלפוחית השתן לאחר לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/11/2019 | 12:57 | מאת: הלחוצה

שלום ותודה על האפשרות להיוועץ כאן. אני שבוע לאחר לידה (ארוכה שהסתיימה בואקום) ונכון לעכשיו לא מרגישה בכלל צורך להטיל שתן. אני הולכת לשירותים באופן יזום כל שעתיים כדי לרוקן את השלפוחית. יש גם דליפות. נאמר לי שזה יכול להיות קשור לבצקות שיש באזור. אשמח לדעת האם זו בעיה מוכרת שיכולה לצוץ אחרי לידה? האם יש פתרונות במידה והתחושה לא תחזור? האם כדאי לפנות לטיפול כבר עכשיו? תודה מכל הלב

שלום לך, 1. מזל טוב! 2. אל תקראי לעצמך 'הלחוצה' ואל תרגישי כך. זה לחלוטין טבעי לחוש דאגה או חרדה שכשהגוף משתנה כפי שקורה זמן קצר אחרי לידה בפרט כשלא מוכנים לזה מראש. מרבית הנשים שילדו חוו תחושות כאלה ואחרות ואת לא לבד. מצער שעל חלק מהבעיות הללו פחות מדברים וגם זה תורם לתחושת הלחץ. הבעיות שאת מתארת אינן נדירות לאחר לידה ובמידה רבה משתפרות בחלוף הזמן. לא בכדי מתייחסים לתקופה בת ששת השבועות שלאחר הלידה תקופת 'משכב הלידה' אשר במהלכה חוזרות מערכות הגוף השונות לתפקוד הרגיל. את בהחלט נוהגת בתבונה כשאת מקפידה להתרוקן בשלב הזה לפי מרווח זמן קבוע ולא לסמוך על התחושות. עם הזמן, סיכוי טוב שתחושת הצורך להתרוקן תשוב. מומלץ לפנות להערכה ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה כעבור ששה שבועות מהלידה לצורך הערכת מצב ובדיקה ולמרבית הבעיות בתחום רצפת האגן ישנם פתרונות יעילים. בברכה, דר' בני פיינר,מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

18/11/2019 | 21:29 | מאת: כבר פחות לחוצה

תודה רבה לך על התשובה , הרגישות וההרגעה!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן