צניחת רחם אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/11/2019 | 21:06 | מאת: לירון

שלום רב, סובלת מצניחת רחם דרגה 3 אחרי לידה שניה. האורוגניקלוג שלח אותי ל 8 טיפולי פיזוטרפיה אחרי הלידה ולחזור אליו.בינתיים אני מתה מפחד להיכנס לשירותים שמא אחמיר את המצב ובגלל זה אוכלת ממש מעט. כבר ירדתי 15 קילו. אז כרגע הכי חשוב לי לדעת תוך כמה זמן אחרי הלידה ניתן לבצע את הניתוח לתיקון הצניחה?

לירון שלום, אין סיבה לחשוש להיכנס לשרותים או להרעיב את עצמך. עצירות כרונית מהווה גורם סיכון לצניחת אברי האגן ואם תימנעי מלהיכנס לשרותים את עלולה לגרום לעצירות וזה כמובן שלא לטובתך. נהפוך הוא, ניתן להעזר במרככי צואה על מנת שתצטרכי להפעיל פחות לחץ בשרותים אבל בוודאי שלא להימנע מאכילה ומפעולת מעיים. לגבי המתנה לניתוח, לעיתים בחלוף מספר שבועות או חודשים ספורים לאחר לידה תסמיני הצניחה ומידת חומרתה עשויים להשתפר באופן ספונטני. בתקופה שמיד לאחר לידה המבנים התומכים ברצפת האגן (שריר ורקמת חיבור) הינם במצב הכי מתוח ומוחלש ועם זמן ותרגול בהחלט יתכן שהמצב ישתפר ולו במידה מסויימת. במידה שמצבך מצריך תיקון ניתוחי, סביר לעשות זאת בטווח של חודשיים - שלושה לפחות לאחר הלידה ובינתיים בהחלט הגיוני לעבוד על חיזוק שרירי רצפת האגן גם אם בסופו של דבר תעברי ניתוח. השילוב בין סוגי הטיפול השונים הוא במקרים רבים מתכון להצלחה. ולגבי אופי הניתוח, בנשים צעירות לאחר לידה הסובלות מצניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת, הגישה הניתוחית הלפרוסקופית/רובוטית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) נותנת במקרים רבים תוצאה ניתוחית מצויינת ואינה מצריכה ל'חפור' למעמקי האגן דרך דפנות הנרתיק ועל כן חביבה עלי במיוחד באוכלוסיה זו של נשים. בברכה ומזל טוב ללידתך ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

27/11/2019 | 09:04 | מאת: לירון

תודה על תגובתך המפורטת. לאחר 8 טיפולים אכן יש שיפור מסוים. האורוגניקולוג אליו פניתי טוען שאם ברצוני להביא עוד ילדים, לא עושים ניתוח בשום פנים ואופן אלא רק פיזוטרפיה. האם זו באמת האפשרות היחידה? מדוע לא מבצעים ניתוחים לתיקון הצניחה גם אם אני רוצה עוד ילדים? כיצד גם אני אמורה לקיים יחסים אם הגוש חוסם את הפתח בנרתיק? אשמח לתשובתך

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן