שאלה לגבי ניתוח בשימוש רשת שבוע לפני איסור שימוש

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/11/2019 | 22:31 | מאת: Buffie

אני 6 חודש אחרי ניתוח hysterectomy ו tvt תיקון דפנות נרתיק ו קיבוע. עברתי את הניתוח וגניאלי ע" רופא הכיר ומומלץ(מנהל מחלקה) בצפון. הייתה התלבטות שלי בין נרתיקי ההוא המליץ ו רופא אחר שהמליץ על לפרוסקופי. נעשה שימוש ברשת ואני מרגישה טוב 6 חודש אחרי.הצברר לי שהשימוש ברשת נאסר שבוע לאחר הניתוח שלי. אני אחות ומאד לחוצה מ ה בעיות שקוראת עליהן ב חו"ל. אני קבעתי פגישה עם המנתח בעוד 3 חודש פרטי. טרם קיימתי יחסים כי אני מרגישה עם החדרת אצבע לנרתיק דבר חד. לא ציינתי שאני בת 66 בריאה מאד. כל זה נשמע בסדר. לדאוג להקדים את הפגישה או אני פשוט חרדה??

שלום, אכן השיווק של רשתות לתיקון צניחת אברי האגן נאסר בארה"ב בחודש אפריל השנה. בארץ (ובמדינות נוספות בעולם) אין איסור על שיווק או שימוש ברשתות אך מרבית החברות שעסקו בייצור ושיווק רשתות הסירו אותן מהמדפים גם בארץ. ההמלצה לגבי נשים שעברו ניתוח ע"י רשת היא להתנהל כרגיל. עצם נוכחות הרשת בגוף אינה מהווה כל סיכון. החשש הוא מבעיות שעלולות לקרות כתוצאה מהשימוש ברשת כמו חשיפה של הרשת מבעד לדופן הנרתיק, זיהום, כאב מתמשך וכו'. הסיכוי לבעיות אלה אינו גדול ובמידה שמתגלית בעייה ניתן במרבית המקרים לטפל בה ביעילות. ללא קשר, במידה שאת חשה במשהו חד בנרתיק כדאי לפנות לבדיקה ונשמע סביר להקדים את מועד הבדיקה כי שלושה חודשים זה די הרבה לחכות. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן