אי נוחות 5 חוד לאחר ניתוח הוצאת רחם והרמת שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/10/2019 | 18:22 | מאת: חוי

אני בת 49 . עברתי לפני 5 חודשים ניתוח הוצאת רחם והרמת לפוחית שתן עי רשת בשיטה לפרוסקופית. 6 שבועות לא עבדתי והרגשתי טוב . לאחר חזרתי לעבודה התחלתי להרגיש אי נוחות בנרתיק כמו טמפון שלא החדרתי טוב ההרגשה הזו לא עוברת לי. מה עליי לעשות ?

שלום לך, נראה כי אין מנוס מלגשת לבדיקה. תחושה כפי שאת מתארת עלולה לבטא לעיתים הישנות צניחה במידה מסויימת או שינוי במבנה הנרתיק בעקבות הניתוח. בחלק מהמצבים ניתן לטפל ע"י פיזיותרפיה אורוגניטלית ועבודה נכונה עם שרירי רצפת האגן. אך ראשית מומלץ להיבדק ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה, בשאיפה מהצוות שהיה מעורב בניתוח. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן