צניחת איברים בהריון - מה עושים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/07/2019 | 21:41 | מאת: נוקי

אני בהריון שני שבוע 9. לידה ראשונה וגינלית לפני שנה ו3 חודשים. עד לפני שבועיים הנקתי את הילד. הלידה התארכה ולחצתי 3 שעות ארוכות ומתישות. לא נקרעתי ולא בוצע חתך. נתפרו שפשופים. היו בצקות שהחלימו וסה"כ התאוששות לפי הספר. לפני כשבוע בזמן מקלחת הכנסתי אצבע לנרתיק והרגשתי בגוש שלא היה שם. ראיתי במראה שכשאני לוחצת ממש רואים גולה בנרתיק. זה לא היה שם עד עכשיו.. הרופא אמר שיש לי ציסטוצלה דרגה 1 ורקטוצלה דרגה 2-3 ושלח לפיזיותרפיה. הרחם דווקא לא צנח. מיותר לציין שהמצב מדכא מאד ואין לי מושג איך אלד או אקיים יחסי מין ככה. אני מקווה שהפיזיו תעזור במשהו אבל מכל מה שאני קוראת אני נכנסת לדיכאון עוד יותר.. אני רק בת 32 ותכננתי ילדים נוספים. האם אפשר זמן מה עחרי נלידה לעשות ניתוח? האם אפשר ללדת בלידה רגילה אח"כ?

נוקי שלום, הפתרון הטוב ביותר לצניחת אברי האגן במהלך הריון הינו תומכן (פסרי) נרתיקי. מדובר באביזר עשוי סיליקון שאת לומדת להחדיר לנרתיק ותומך באיברים הצנוחים. על מנת להתאימו מומלץ לפנות לרופא אורוגינקולוג כדי לבחור את הסוג והגודל המתאימים ביותר. אין מניעה מלידה נרתיקית גם בנוכחות צניחה ובהחלט ניתן לשקול טיפול ניתוחי לאחר תום תקופת 'משכב הלידה'. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

30/07/2019 | 21:05 | מאת: נוקי

ולאחר ניתוח כזה אני יכולה להיכנס להריון שוב וללדת בלידה רגילה?

30/07/2019 | 23:52 | מאת: אור

היי, גם אני בהריון השני שלי בשבוע 12 חוויתי את הצניחה הזאת ונבהלתי ורצתי לאורוגניקולג שאיבחן צסטוצלה בדרגה1-2 והרגשתי גוש בנרתיק שגם התגלה במקלחת, הסביר לי שזה רק יחמיר עם ההריון ולהתפעתי לאחר שבועיים זה נעלם, הוסבר לי ע"י הרופא נשים שלי שהרחם יצא מהאגן ולחץ על האיברים ולכן הייתה צניחה ולאחר שהרחם עלה קצת יחד איתו עלה צוואר הרחם שהציץ מהנרתיק. מדוע יש בלבול בין ההסברים שגורם לנו הבנות לחרדה שלפעמים לא מוצדקת? במה תלויים הדברים הללו?

31/07/2019 | 04:45 | מאת: נוקי

זה לא המקרה שלי בכלל.. צוואר הרחם שלי לא צנוח. מה שיש לי לצערי לא הולך להיעלם מעצמו.

להרות - כן לידה רגילה קצת פחות מומלץ כיוון שאז חוזרים על העומסים שמראש גרמו לנזק.

אור, הסיבה לתשובות השונות היא שתיתכנה 'התנהגויות' שונות של הצניחה במהלך ההריון. לעיתים באמת מתרחשת החמרה בדרגת הצניחה והתסמינים מחמירים לאורך ההריון, ובמקרים אחרים כפי שציינת הרחם ההריוני מרים עצמו כביכול מעל האגן הגרמי עם גדילתו ובעקיפין הצניחה פחות מורגשת. קשה לנבא באשה ספיציפית מה יהיה המהלך בהמשך ההריון בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן