בריחת גזים בסמן שיעול

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/06/2019 | 04:53 | מאת: רינה

עברתי ניתוח TVT בעקבות דליפת שתן במאמץ. מאז הופיע דליפת גזים בזמן שיעול. האם אפשר לתקן לטפל?

רינה שלום, קשה לי לחשוב על המנגנון שיגרום לתופעה הזו בהקשר לניתוח שעברת. עקרונית, דליפת גזים ו/או צואה מצריכה בירור של סוגרי פי הטבעת ובמידה שהתסמינים נמשכים מומלץ לפנות לרופא (אורוגינקולוג או פרוקטולוג) במטרה להשלים את הבירור. במקביל הייתי מתייעץ עם תזונאי/ת בנוגע למזונות שעלולים לעודד ייצור גזים. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן