ניתוח להרמת רחם. קשירה עם סרט

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

24/02/2019 | 19:54 | מאת: סשה

שלום רב. אני שבוע לאחר ניתוח להרמת רחם עם קשירה עם סרט. כאבים יש, אבל פוחתים מיום ליום, מה שמשגע אותי זה היציאות. הן קשות ותכופות. זאת אומרת, אני יכולה ללכת לשירותים 5+ פעמים ביום, ואני נאלצת ללחוץ "נגד רצוני", ועדיין לא הכל יוצא. למה יש יציאות תכופות כל כך? למה קשות? אני אוכלת סלטים, מרקים, יוגורטים, פירות וכו'. והשאלה שמטרידה אותי הכי הרבה: האם זה לא יגרום לרחם לצנוח שוב כל הלחיצות האלה? בתודה מראש!

סשה שלום, עצירות עלולה לעיתים לקרות לאחר ניתוח להרמת הרחם (אני מניח שבוצע דרך דופן הבטן ולא דרך הנרתיק?) וצפוייה בד"כ להשתפר עם הזמן ולאורך תקופת ההחלמה. היציאות התכופות נובעות ככל הנראה מכך שאינך מתרוקנת באופן מלא וכך כעבור זמן קצר את שוב חשה צורך לפעולת מעיים. מצד שני אין סיבה שהניתוח ישפיע על מרקם הצואה ובמקרה כזה (צואה קשה) מומלץ להעזר במרככי צואה כמו סירופ 'אבילק' או אבקת 'נורמלקס' שניתן להמיס בכוס משקה פעמיים ביום, ולהקפיד על שתייה מרובה. אכן רצוי במידת האפשר להימנע מלחיצות חזקות בשרותים ויכול לעזור בכך אם בזמן הישיבה בשרותים תגביהי את הרגליים קצת על גבי דרגש (תנוחה שמזכירה קצת תנוחת כריעה) בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן