צניחת רחם דרגה שנייה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/02/2019 | 20:39 | מאת: חיידר מעאלי

אני בת 33 יש לי צניחת רחם מאובחנת דרגה שנייה אני מסתדרת בחיי היום יום אחרי מחזור תמיד משתמשת בתרופות לדלקת כמו אגיסתין פעם אחת או פעמיים בחודש לפעמים אני מרגישה בכובד באזור הנרתיק אחרי קיום יחס מין אני רואה חלק משלפוחית קצת בחוץ כאשר אני לוחצת בשירותים אני לא נכנסת להריון בכלל למרות שאני לא משתמשת באמצעי מניעה ויש לי מחזור סדיר מ6 שנים מה שאני רוצה לדעת בבקשה עכשיו אני יש לי שתי בנות ולא רוצה ללדת עוד מאה אחוז ולא הצלחתי כל השנים האלא לכנס להריון מה אני יכולה לעשות אני חושבת להסיר את הרחם ולא לתקן ולהחזיר את זה למקומו מה אפשר לעשות אני לא רוצה להרים ועוד כמה שנים זה יחזור אני רוצה לשמור על היחס שלי עם בעלי אני בטוחה שאני לא רוצה ללדת עוד ואני רוצה לדעת למי לפנות והאם אם אני פונה לרופאת נשים היא יכולה לעזור לי לקבוע ניתוח להסרת רחם

מעאלי שלום, תיקון כירורגי של צניחת אברי האגן יכול אך לא חייב לכלול כריתת הרחם. גם אם מבצעים כריתת הרחם זה לכשעצמו מהווה רק חלק מתיקון הצניחה ונוסף לכריתת הרחם הליך כירורגי שמטרתו לתמוך בצורה טובה יותר באברי האגן האחרים ובנרתיק. ממליץ לך לפנות לייעוץ ע"י רופא אורוגינקולוג אשר יבדוק אותך ובהתאם למצבך ידון איתך באפשרויות השונות לטיפול בצניחה בהתאם להעדפתך. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

06/02/2019 | 17:51 | מאת: חיידר מעאלי

תודה רבה שענית לי אז אני מבינה שתיקון יותר טוב מכרתהאני רק רוצה שתגיד לי אם אני מסתדרת בחיי היום אני יכולה לוותר על רעיון הניתוח בכלל או שיש סיכוי שהמצב שלי ידרדר עם השנים

לא התכוונתי שעדיף. אלא שהתיקון יכול לכלול גם כריתת הרחם אבל לא מחייב. כל מקרה לגופו, בפרט כשמדובר בגיל צעיר. עבור לא מעט נשים כריתת הרחם מהווה קושי רגשי גם אם אין בכוונתן ללדת עוד ילדים. מעבר לכך אם הצניחה מורגשת וגורמת לאי נוחות - מומלץ לטפל. הטיפול לא חייב להיות ניתוחי, ניתן למשל להעזר בתומכן ('פסרי') נרתיקי שזו מעין טבעת מסיליקון שאת לומדת להחדיר לנרתיק ומאפשרת לחיות לצד הצניחה מבלי לחוש את הבלט הנרתיקי. לכן חוזר וממליץ לעבור הערכה אורוגינקולוגית מלאה ולדון באפשרויות השונות. ככלל צניחת אברי האגן נוטה להחמיר לאורך השנים

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן