היפרדות שרירים וניתוח להוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/08/2018 | 11:27 | מאת: יובל

שלום רב, אשתי עברה לפני 3 שנים ניתוח לאיחוי היפרדות שרירים בבטן ותיקון של בקע טבורי. לאחרונה נמצא כי היא סובלת מאבנים דינמיות בכיס המרה (אובחן באמצעות אולטראסאונד) אשר מייצרות לה נפיחות בבטן העליונה. למרות שאין דחיפות משמעותית בהוצאת כיס המרה הומלץ לאשתי לעבור את הניתוח וזאת כדי להקטין את התסמינים מהם היא סובלת (בחילות, צרבות, נפיחות וכאבים בבטן עליונה, ועוד). שאלתי היא, האם ניתוח בגישה הלפרוסקופית יכול להרוס את תיקון ההפירדות שבוצע? לאור הלחץ שמופעל על הבטן בעת ניפוחה לטובת ביצוע הניתוח? תודה מראש

יובל שלום, כמי שמבצע ניתוחים בגישה לפרוסקופית, אינני רואה סיבה לכך שניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה יהרוס את התיקון שעברה זוגתך. יחד עם זאת נכון להפנות את השאלה לרופא מתחום הכירורגיה הכללית או אף למנתח שביצע את התיקון שיודע בדיוק מה בוצע בניתוח הקודם. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן