רקטוצל \חולשה של רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/08/2018 | 10:36 | מאת: בת 32

שלום רב, בהמשך לשאלתי בעבר. אני בהריון בשבוע 13 וחצי. הייתי בפורום של רצפת האגן וכן במספר ייעוצים באופן פרטי, כולם אומרים להמתין אחרי הלידה. אובחנתי בעברי עם קרע בסוגר הפנימי ורקטוצל של 5 ס"מ. התסמינים העיקריים הם חוסר התרוקנות \ תחושה של חסימה \ דליפה של צואה ושתן. (בעיקר נוזלים). איך עליי להגיע לאורוגניקולוג שייתן לי פיתרון זמני עד הלידה? אף רופא שהייתי אצלו לא ניסה לתת לי פתרונות זמניים פרט להגיד לי להשתמש בחוקנים. (אבל זה לא פיתרון ישים.. זה יקר, ואסור לעשות את זה באופן יומיומי בהריון) איך אפשר להחזיק כך למעלה מחצי שנה..כשצריך לתפקד וללכת לעבודה תוך כדי.

בוקר טוב, אני לחלוטין יכול להבין את סבלך. פתרון זמני לתקופת ההריון יכול להיות למשל שימוש בתומכן (פסרי) נרתיקי אשר למעשה תומך בדפנות הנרתיק ומפחית את תסמיני הבלט כל עוד נעשה בו שימוש. יתכן שאף ישפר במידה מסויימת את התסמיני הקושי בהתרוקנות מהם את סובלת. כפי שאת מתארת את המצב עושה רושם באמת שלא יהיה מנוס מתיקון כירורגי. עפ"ר משתדלים להימנע מפעולות כאלה במהלך הריון אלא אם המצב בלתי נסבל מבחינתך ואז נכון לעשות דיון בנוגע ליתרונות ולחסרונות. את כמובן מוזמנת להערכה במרפאה וננסה לעזור ככל שניתן. תשובות כמו 'תחזרי לאחר הלידה כי בינתיים אין מה לעשות' אינן מקובלות ואין סיבה שתסתפקי בהן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן