ציסטת ברטולין...מה זה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/05/2018 | 13:50 | מאת: אנייי

שלום, בת 30, נמצאת בהריון שני, שבוע 31 (הריון תקין). היום הייתי בביקורת אצל רופא נשים ואמרתי לו כי בעת ניגוב לאחר שתן אני מרגישה בליטה.. הרופא בדק, בהתחלה אמר כי לא רואה כלום, ואז אמר שרואה ציסטה קטנה. אמר כי סביר להניח שלאחר הלידה אצטרך לנקזה.. א. רק מעצם המילה ״ציסטה״ נכנסתי לחרדה. מה זה בדיוק? למה זה קורה? ממה זה קורה? ב. האם זה מסוכן? ילדתי לידה רגילה.. האם זה יכול לפגוע באופן הלידה? זה לא עלול לעשות נזק? (חתכו אותי בלידה הקודמת...) ג. חייב ניקוז? מדי פעם היא מרגישה לי גדולה יותר, אך לא מפריעה לי כלל. לא הספקתי לשאול את הרופא הכל, כי באמת שנלחצתי מההבחנה.. תודה

שלום, ציסטת ברטולין הינה שק קטן המכין נוזל שמקורו בבלוטת הברטולין בנרתיק. זו תופעה לא נדירה בקרב נשים. כשהנוזל שבציסטה אינו מזוהם ע"י חיידק, מרגישים רק מלאות או נפיחות בשפה או בדופן הנרתיק. אם חודר חיידק ונגרם זיהום הציסטה הופכת רגישה מאד, נפוחה, אדומה וכואבת ואז רצוי לנקזה כירורגית (זו פעולה פשוטה וקצרה המבוצעת בהרדמה). הציסטה לא אמורה להשפיע על מהלך הלידה אבל יתכן שעקב הלחץ הרב שמופעל בעת מעבר הילוד בתעלת הלידה היא עלולה לפקוע באופן ספונטני וגם בכך אין סכנה. אם הציסטה אינה מפריעה לך אין הכרח בניקוז אך כל עוד היא נמצאת קיים חשש שעלולה להזדהם. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן