דימום בשתן המופיע לסירוגין

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/04/2018 | 23:30 | מאת: שירה

שלום , בת 31 בריאה בד"כ ללא מחלות רקע. מזה מספר שנים סובלת לסירוגין מדם גלוי בעת מתן שתן.לא מלווה בכאבים או בחום. בד"כ מופיע לאחר יום עבודה וחולף מאליו. נמצאת כעת בהריון בשבוע 14. גם במהלך ההריון, הדימום ממשיך להופיע. מהי המלצתך להמשך בירור? האם ניתן להגיע אלייך לבדיקה? תודה

שירה שלום, ברור דם גלוי בשתן ('המטוריה מאקרוסקופית') מצריך מס' בדיקות: 1. בדיקת שתן לציטולוגיה 2. הדמיה (בהריון מומלץ לבצע אולטרהסאונד ולא CT) של מערכת השתן כולה 3. ציסטוסקופיה אבחנתית כל הבדיקות הללו ניתנות לביצוע במהלך הריון אבל כמובן שנדרשת גם הערכה קלינית ובדיקה. את כמובן יותר ממוזמנת בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן