רקטוצלה (?) אחרי לידה וגינלית ראשונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/03/2018 | 22:34 | מאת: שירלי

חודש אחרי לידה וגינלית ראשונה (הלידה הקודמת היתה בקיסרי) כמה ימים אחרי הלידה גיליתי בליטה בדופן האחורית של הנרתיק שמתבלטת בעיקר בישיבה בשירותים ובמהלך היום לעתים אני מרגישה בקיומה. אין כאבים אבל יש תחושה של משהו שונה. הייתי אצל פיזיו רצפת אגן שהתרשמה שתרגילי חיזוק יכולים לשפר, אם כי בשכיבה זה לא בולט כמו בישיבה בשירותים... בנוסף מרגישה שצוואר הרחם נמוך משהיה לפני הלידה (מרגישה אותו בעומק של אצבע). 1. האם חזרה לפעילות גופנית יכולה להזיק/ להחמיר? (ריצה ושחיה) 2. האם ניתוח הוא פתרון אסתטי, או שיש בו צורך לשם תפקוד תקין? (קוראת על תופעות לא נעימות כתוצאה מניתוח) 3. האם תרגילי חיזוק בלבד יכולים לשפר את המצב מספיק כל שלא יהיה צורך בניתוח? (אני מגיעה אליך לבדיקה בעוד מספר שבועות אבל רוצה קצת להשקיט את הראש בנתיים, מוצאת את עצמי מאד מדוכאת מהעניין)

שלום שירלי, ראשית מזל טוב. אכן יתכן שמדובר בהחלשות דופן הנרתיק האחורי והרקמה שבין הרקטום לנרתיק (בעבר היה קרוי רקטוצלה). כמובן מצריך בדיקה כדי לאבחן שבכך מדובר. אז מספר דברים: 1. תופעות הקשורות להחלשות הרקמה התומכת ברצפת האגן עשויות לעיתים להשתפר ספונטנית תוך מספר חודשים לאחר הלידה (חודש לאחר הלידה עדיין הרקמה מאד מתוחה ומוחלשת ועם הזמן חוזרת במידת מה לתכונותיה). 2. שחייה בוודאי שלא תזיק. לגבי ריצה, אם את רגילה ואוהבת לרוץ אין סיבה שלא תמשיכי. 3. ניתוח הוא אחד הפתרונות. לא בהכרח הראשון שהייתי בוחר בו בפרט אם את שוקלת לידות נוספות בעתיד. בכל מקרה לא מדובר בניתוח אסתטי אלא פונקציונאלי שמטרתו להשיב תמיכה תקינה ובעקיפין תפקוד תקין של המערכות השונות (לדוגמא נשים עם רקטוצלה בדרגה מתקדמת לעיתים חשות קושי בריקון המעי בעת יציאה). אשמח לעזור. ובכל מקרה ניתן לטפל ביעילות כך שאין סיבה להיות בדיכאון... חג שמח ד"ר בני פיינר

31/03/2018 | 14:59 | מאת: שירלי

המון תודה (: חג שמח!

05/04/2018 | 16:11 | מאת: שירלי

אני רק תוהה אם ריצה יכולה להחמיר את המצב... מאוד רוצה לחזור לרוץ וחוששת... ):

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן