צניחת נרתיק ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

06/01/2018 | 17:54 | מאת: מיכל

סובלת מפיסורה בשנה האחרונה,כרגע עם טיפול שמרני שאם לא יצליח אאלץ לעבור ניתוח בבדיקה אצל גינקולוגית נמצאה צניחה קלה של הנרתיק בערך שבועיים לא מרגישה שום הפרעה אך לפני הוסת יש אי נוחות ודחיפות למתן שתן שחולפת בתום הוסת למרות ששומרת על תזונה נכונה לפני הוסת ולא סובלת מעצירות כלל הפיסורה נפתחת מחדש לפני הוסת האם יכול להיות שחוסר הנוחות והלחץ על השלפוחית לפני הוסת ובמהלכה משפיע על ההחלמה של הפיסורה? האם יכול להיות קשר בינהם חוששת שגם אם אעבור ניתוח פיסורה המצב יחזור בגלל צניחת הנרתיק

מיכל שלום, קרוב לוודאי שאין קשר בין אי הנוחות שאת חווה בזמן הווסת לבין תהליך הההחלמה של הפיסורה ואין לצפות שהפיסורה תחזור בגלל הצניחה שכפי שהינך מתארת היא קלה ונצפתה רק בבדיקה של רופאת הנשים בלא שמורגשת על ידך. גם הדחיפות במתן השתן ככל הנראה שאינה קשורה לצניחה אלא לפעילות יתר של שלפוחית השתן, תופעה נפוצה בקרב נשים. במידה שהצניחה תחמיר יתכן שתצריך טיפול ללא קשר לפיסורה. ככלל מומלץ לעבור הערכה ע"י רופא מומחה באורוגינקולוגיה ושיקום רצפת האגן. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן