פיסטולה גזים מהנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/11/2017 | 16:37 | מאת: נעמה

שלום עברתי לידה לפני 11 חודש עם קרע 3b יש לי גזים ובועות מהנרתיק שהיום יותר טוב ... מטופלת בםיזיוטרפיה עשיתי בדיקת טרוס נאמר שאין פיסטולה . אין דברים נוספים אין דליפות או חוסר שליטה ברוך השם שולטת על השתן צואה וגזים. רציתי לשאול אם יש אפשרות שתתפתח פיסטולה ? ואם יש לי הפרשות צהובות סמיכות מהנרתיק וגזים האם יכול להעיד על פיסטולה שלא מצאו ?

נעמה שלום, פליטת אויר מהנרתיק מתרחשת לעיתים בנשים לאחר לידות. סיבת התופעה אינה לחלוטין ברורה אך יתכן כי קשורה בשינויים במבנה הנרתיק הגורמים ליניקת אויר בתנוחות גוף מסויימות ופליטתו באופן שיוצר קול מביך. נצור (פיסטולה) אמיתי צפוי שיתבטא בהפרשה בעלת מאפיינים צואתיים במראה ובריח. בברכה, ד"ר בני פיינר

16/11/2017 | 15:53 | מאת: נעמה

שאלה נוספת אני בפיזיוטרפיה מרגישה שיפור אבל יש עליות וירידות ולחץ שהרעש לא יקרה עם אנשים ( ממש רעש חזק) רציתי לשאול כמה זמן לדעתך יש צורך בפיזיו והאם לשקול ניתוח ? להבנתי מהרופא נשים פתח הנרתיק השתנה ( מ2 הלידות חתך בראשונה וקרע - כמעט באותו מקום ) ויכול להיות שניתוח סוג של אסטיטי יפתור את הבעיה . אני חושבת שגם בהתחלה היה יותר פעור ועכשיו נסגר יותר

משך הטיפול הפיזיותרפי המומלץ נקבע בינך לבין הפיזיותרפיסטית שמטפלת בך. בד"כ מדובר בתקופה שנעה בין מס' שבועות למס' חודשים עד שמגיעים לשלב שבו הושג האפקט המירבי ומעבר אליו כבר לא ניתן להתקדם. לגבי ניתוח, לא ברור שניתוח יפתור את הבעייה ואין בספרות המדעית עבודות מחקר שבדקו את ההשפעה של ניתוח על התופעה ממנה את סובלת. האמירה שיתכן כי טיפול ניתוחי בדפנות הנרתיק או בפתח הנרתיק עשוי לתקן את התופעה של פליטת אויר מהנרתיק הינה על סמך אינטואיציה אך כאמור אין לכך בסיס מוכח.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן