פוליפ מיומה שרירן היריוןןןןןןןןןןןןןןןןן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/10/2017 | 17:45 | מאת: יעל

היי ..מיומה, פוליפ, שרירן, משלושתם לוקחים ביופסיה לאחר הוצאתם? והאם הם שפירים? אודה לך על המענה...מה הסיכוי שפוליפ בדופן תחתונה מפריע להיקלט להריון 12מ"מ גודלו..הרי ההשרשה הינה אקראית..? ויש מספיק מקום ברחם? או שלא?

יעל שלום, אמנם הפורום נועד לדון בבעיות מתחום רצפת האגן בלבד, אבל לא יכולתי להתעלם מכל כך הרבה סימני קריאה.... אז... מיומה ושרירן הן מילים נרדפות ומשמעותן גידול שפיר שמקורו בשריר הרחם. פוליפ הינו רקמה הצומחת בתוך חלל הרחם ויכולה להיות שפירה או חלק מגידול ממאיר. לאחר הוצאתם לא לוקחים ביופסיה אלא נהוג פשוט לשלוח את כל החומר שהוצא למעבדה לפתולוגיה לצורך בדיקה מלאה. ופוליפ בקוטר 12 מ"מ עלול לגרום לעיוות של חלל הרחם ובכך להפריע בקליטת הריון או להעלות את הסיכוי להפלה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן