קרעים דרגה 3A לידה רגילה או קיסרי?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

03/08/2017 | 12:53 | מאת: רחלי

שלום ד"ר, אני בהריון בשבוע 38, נקבע לי תור לניתוח קיסרי שבוע הבא, עקב קרעים דרגה שלישית בלידה הראשונה שלי. הייתי בהכנה לפני ניתוח קיסרי בבית החולים רמב"ם ושם ניסו לשכנע אותי ללדת בלידה רגילה בגלל שהקרעים שלי הם דרגה 3 a. אני נורא פוחדת מלידה רגילה מהחשש שהקרעים יהיו בדרגה גבוהה יותר. השאלה שלי האם לקחת את הסיכון ולעשות לידה רגילה או לעשות ניתוח קיסרי? חשוב לציין שהייתי אצל פרקטולוג והוא לא נתן לי תשובה חד משמעית מה לעשות, הוא רק אמר שהכל אצלי תקין ואין מניעה מללדת בלידה רגילה, אך ציין שיש לכך סיכון

רחלי שלום, הסיבה לחוסר האחידות בתשובות שקיבלת נובעת מכך שאין מידע מספיק מבוסס ועל כן אין המלצה גורפת. ידוע לנו שהסיכוי לקרע חוזר המערב את הסוגרים באשה שכבר עברה קרע כזה בעבר גבוה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית. מנגד, אם הקרע פגע רק במעט משריר הסוגר החיצוני ואם הן מבחינה סימפטומטית והן בבדיקות אובייקטיביות (אולטרהסאונד של הסוגרים, מנומטריה) המצב התפקודי והאנטומי תקינים, ניתן לשקול ולאפשר לידה נרתיקית כשהיולדת מעוניינת בכך. בעקרון מומלץ לבצע הערכה מסודרת במרפאה אורוגינקולוגית או פרוקטולוגית בשלב מוקדם יותר של ההריון על מנת לאסוף את כל הנתונים ולקיים דיון יחד איתך שיכסה את היתרונות והחסרונות בכל גישה בהתייחס לנתונים. לצערי אני בספק אם תספיקי לפני הלידה הקרובה. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן