שינוי בתחושה בזמן קיום יחסים+שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

05/06/2017 | 10:50 | מאת: תהילה

שלום רב, בת 33 +3 ילדים לידות רגילות כרגע עם התקן נחושת כבר כמעט שנה..כבר שנתיים שיש לי לחץ חזק ומוגבר להתרוקן,ברמה שזה משפיע על אורך חיים וכמובן בלילות,בלילות זה אפילו כואב ולוחץ עד כדדי כך שקשה לי לקום מהמיטה.בנוסף חודש האחרון קרה משהו נוסף שמאוד מעיק עליי ומלחיץ. במהלך קיום יחסים ישנה תחושה של צריבה או חוסר הנאה "לא מרגישה "את הבן זוג ממש. מבחינתו הכל תקין וגם מבחינת החשק שלי הכל תקין .נבדקתי על ידי רופאה שקצת סטטה מהנושא של "תחושה שונה"והבינה שזה יותר מחשק ויובש בנרתיק.זאת לא הבעיה ממש לא! הציעה כל מיני הצעות אך אני הסברתי שוב ושוב...בכל מקרה אני רושמת את תוצאות הבדיקה שבדקה אותי ציסטוצל דרגה 1 רקטוצל דרגה 2 צניחת רחם דרגה 1 הייתי אצל אורולוג .לפני כחצי שנה ונתן לי בלי בדיקה או US כדורים לשלפוחית רגיזה(נוקטוריה ).לא לקחתי אותם עדיין.השאלה שלי כזו : האם אני יחזור להינות מבעלי?האם יש דרך לעזור לעצמי? אני מצליחה להגיע לאורגזמה אבל זה ממש לא תחושה נעימה כמו שתמיד היה.אם זה קשור ללידות אז עברה שנה מאז הלידה,אני מבולבלת נורא ואשמח לייעוץ והכוונה .מה שלא קיבלתי כל כך מהרופאה. אגב,הפנתה אותי לאורוגניקולוגיה.אני ממתינה לתור תודה רבה על הזדמנות ל"פרוק " את בעייתי.תו

תהילה שלום, את מציינת מספר תסמינים שיתכן שאינם קשורים זה לזה. לדוגמא התכיפות במתן השתן ותחושת הכאב / לחץ יכולים לנבוע מסיבה אחת (לדוגמא תסמונת השלפוחית הרגיזה או השלפוחית הדואבת) בעוד שהשינוי בתחושה בעת מגע מיני יתכן שנובעים משינויים שחלו ברקמות הרכות של הנרתיק בעקבות הלידות או מפגיעה בהולכה העצבית. בכל מקרה נראה שיש מקום להערכה אורוגינקולוגית מקיפה ובהאם לכך מציאת פתרונות לכל אחת מהבעיות שהעלית. בברכה, ד"ר בני פיינר pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן