ג'קוזי, סאונה ןהליכה לאדם עם דליות ורידים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/04/2010 | 12:01 | מאת: יבגני

שלום! אני בן 29, השמנת יתר רצינית. לפני כשנה אובחן שיש לי דליות ורידים ברגליים. יש כאבי רגליים, הומלץ על גרב אלסטית. יש לי גם היסטוריה של דליות במשפחה. אני מעוניין עכשיו לשפר את מצב הבריאותי, לרדת במשקל ולשם כך בין השאר להירשם למועדון כושר. ברצוני להתחיל משחייה, הליכה על הליכונים ואולי גם ג'קוזי וסאונה. השאלות שלי הן: 1. האם הליכה על הליכונים מותרת לאדם על דליות ורידים או שכדאי להימנע ממנה? במיוחד לאור העובדה שמשקל שלי מאוד גבוה, וכך העומס על הרגליים יהיה גדול. 2. האם שימוש בג'קוזי מותר לאדם עם דליות דם? ג'קוי דבר נחמד, מרגיע, משחרר מתח, תורם לכך שארצה להתמיד להגיע למועדון כושר ואף עוזר לבעיות פרקים. אך מצד שני מים חמים תורמים להרחבת כלי דם שכנראה לא טוב במקרה של דליות. אז מותר או כדאי להימנע? 3. סאונה - האם מותר ללכת לסאונה לאדם עם דליות או לא? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם המקצועית. אם נדרש יעוץ אישי, עם איזה רופא מומלץ להתייעץ - כירורג כלי דם או רופא ספורט? אני מודה לכם מראש על העזרה.

21/04/2010 | 18:20 | מאת: ד"ר מנשה חדד

אין מניעה להליכה, נהפוך הוא, היא יעילה בשיפור הפינוי הוורידי במיוחד כאשר גורבים גרביים אלסטיות. הטבילה במים חמים לא משנה את קוטר הדליות המורחבות ממילא למידה המירבית ולכן גם אין מניעה בשימוש בג'קוזי. אותו הדין לגבי השהיה בסאונה. הייעוץ הנדרש הוא ע"י רופא כלי דם - לגבי אפשרות טיפול פעיל יותר בבעיית הדליות ועיתויו.

מנהל פורום כלי דם ורידים