זרמים וחוסר תחושה באצבעות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

14/12/2016 | 04:51 | מאת: אילי

שלום רב ד"ר אברהמי, הכל התחיל לפני כשלושה חודשים - הרגשתי זרמים חשמליים לאורך הזרוע מהכתף ועד לקצות האצבעות. פניתי לרופא המשפחה שסבר כי מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית. הרופא ייעץ לי לישון עם סד מקבע במהלך הלילה שרק החריף את המצב - התעוררתי עם יד רדומה לחלוטין ומכאבים .פניתי שוב לרופא המשפחה שהפעם עשה לי בדיקות דם מקיפות - כולן תקינות לחלוטין(יש לי 50%פקטור 7)כך ששלל סוכר או מחסור בויטמינים .הפנה אותי לבדיקת לב - נמצא תקין לחלוטין ( בעקבות רשרוש בלב )והפנה למומחה כף היד . רופא כף היד בדק אותי והסביר על מערכת העצבים ביד - שלח לבדיקת מעצבים ביד עם מחטים וזרמי חשמל - הכל יצא תקין . לפני כשבועיים התקשר ולטענתו הבעיה שלי מגיעה כנראה מהצוואר ומקרינה על היד- מתחילה מחר פיזיותרפיה.בנתיים החלו לבלוט הורידים בצידי האצבעות עם כאבים ממש לא נעימים.פרט חשוב ולא שולי - גרה בבוסטון ואשמח לשמוע את דעתך בכדי לחסוך ממני טרטור,כאב ואלפי דולרים של בדיקות מיותרות. תודה מראש, אילי

14/12/2016 | 20:43 | מאת: ד"ר רם אברהמי

הברור לתלונות הינו בכיוון עצבי ונראה לפי התאור שמדובר כנראה בבעיה צוארית מאידך לעיתים יש גם סיבות אחרות במו תסמונת מוצא בית החזה TOS מאחר ונשללה בעיה של תסמונת תעלה קרפלית . נראה שנכון פיזוטרפיה לא נראה לי מזיק לבצע צילום חזה וצואר לראות האם יש ממצא בבית חזה או צלע צוארית . בכל מקרה ברור שאם חולף בפיזוטרפיה או לבד אז לא דורש טיפול מיוחד הורידים כשלעצמם אינם גורם או בעיה אלא אם היד נפוחה ובצקתית ואז יש מקום לדופלקס ורידי היד לשלול פקקת . אך אין זו הקליניקה של פקקת ורידים

15/12/2016 | 02:04 | מאת: אילי

מנהל פורום כלי דם ורידים