וסקוליטיס. מפרת בעורקי הכסל והוותין

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/04/2020 | 19:36 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בעלי בן 63. מעשן. מחלות רקע: בעבר לפני 10 שנים לערך אובחן עם וסקוליטיס של האורטה (טקישו), לאחר שהיו לו כאב גב תחתון וכן עצירות שהופיע, וירד במשק לבמשך חודשיים כ-7 קילו. רק אז שלח אותו הרופא לבדיקת גסטרו, ורופא הגסטרו הפנה אותו לC.T. בטן ואז פרופסור זיו ממכון מור בבנק ברק איבחן שזה וסקוליטיס של האורטה הוא טופל ע"י ראומטולוג ע"י סטרואידים לווריד וטופל מעל שנה. היה תקופה במעקב ואז המעקב הופסק ע"י הראומטולוג שאמר שהוסקוליטיס נרפא. כתוצאה מהוסקוליטיס נהיו לו שתי מפרצות בעורקי הכסל הוותין, ומאז הוא במעקב כלי דם. לפני כחצי 7-8 חודשים לערך העובי של העורקים היה 3.2 ס"מ. הווסקוליטיס הנ"ל היה כאמור לפני עשר שנים. כעט: הוא התחיל להרגיש כאבים די חזקים בגב תחתון ומעט בבטן תחתונה, כאב שהתחיל ולא מרפה, נשאר קבוע . בעקבות המצב בארץ עם הקורונה, התקשרנו לרופא משפחה , (הרופא שטיפל בו בעבר התחלף), ושמע את הענין אמר לו לבצע בדיקות דם CRP, ו-ESR. אני זוכרת מהעבר שבדיקות הדם בהתחלה לא הראו סימני דלקת, סימני וסקוליטיס, ואני די מודאגת. שאלתי כיצד ניתן לאבחן וסקוליטיס של האורטה? האם הבדיקות שנתן הרופא יכולות לעלות על המצב? גם אם הכאבי גב החלו רק היום אבל חזקים? האם זה יכול להיות כאבים שקשורים למפרצות? האם כאבים של מפרצת וכאבים של ווסקוליטיס הם אותם כאבים? מה דעתך? מה עלינו לעשות? מה עלינו לבקש? מה הדחיפות? עם מי להתייעץ? האם הבדיקות הדם האלה מספקות? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

06/04/2020 | 15:38 | מאת: ד"ר רם אברהמי

צריך לפנות למיון לבצע CTA כדי לדעת מה מצב המפרצות . כי יכול להיות מצב מסוכן של הרחבה מםרצתית שגורמת לכאבי גב

מנהל פורום כלי דם ורידים