ספק לקריש דם בבדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

29/08/2019 | 19:06 | מאת: שירה

שלום רב, אני לאחר ניתוח כריתת רחם (לפני 3 שבועות) ולפני שבוע אושפזתי בשל כאבים מאוד חזקים בעוצמתם בבטן התחתונה. בבדיקות הדם העלו שקיים זיהום. בבדיקת סיטי שבוצעה ממצא של קולקציה קטנה (3.8 ס"מ). מאחר ועוצמת הכאב לא תאמה את ממצא הזיהום, בוצע פיענוח נוסף לסיטי על ידי רופא אחר שקבע שיש קריש דם בשחלה. למחרת בבדיקת אולטראסאונד לא נראה הקריש דם וביצעו פיענוח שלישי לסיטי שוב על ידי רופא אחר וקבעו שזה ספק לקריש והתמונה מתאימה לתהליך זיהומי. בכל זאת התחילו טיפול בקלקסן 40 פעם ביום למשך חודש ימים. השאלה שלי, האם יכול להיות ספק בקביעה לקריש דם? והאם היו צריכים לבצע בדיקות נוספות (מלבד האולטראסאונד) על מנת לבדוק נוכחות קריש דם?

30/08/2019 | 11:21 | מאת: ד"ר רם אברהמי

ספק יכול להיות אך לרוב גם בספק נטפל בקלקסן אין כל משמעות לפקקת בוריד שחלה ולכן קרוב לודאי כל הקליניקה הינה מהזיהום . בכל מקרה איני רואה בעיה שיטפלו בקלקסן . לא צריך ואין צורך בעוד הדמיות . בסוף הכל נספג לבד ומסתדר .

מנהל פורום כלי דם ורידים