גולה בוריד לאחר פקקת ורידים שיטחית וטיפול בקלקסן 60

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/02/2019 | 20:45 | מאת: Faho

שלום רב לפני כחודשים נוצרו לי שני קרישי דם בורידים השיטחים ביד שמאל עקב עירוי בשורש כף היד. קריש אחד היה באמה והשני בשליש תחתון של הזרוע. קיבלתי קלקסן 60 ל10 ימים ואז דופלר חדש שהדגים עדיין קריש אחד באמה באותו המקום הופיע לפני מספר ימים גוש מעין "גולה" אדומה ומורמת בקוטר של כסמטימטר ועוד שנים קטנות שאינן מורמות מפני השטח אלא רק מורגשות במגע. אני עדיין נוטלת קלקסן . אשמח לשמוע האם ייתכן ומדובר בקריש חדש נוסף/החמרה או שלא צריך לדאוג לאור השימוש בקלקסן

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התאור מהלך די רגיל של פקקת קצת מתקדם קצת נסוג לוקח חודשיים עד שממש חולף . אין מה להיות בלחץ איני רואה צורך בטיפול אחר או נוסף פרט לסבלנות

12/02/2019 | 00:07 | מאת: Faho

ראשית תודה על המענה והתשובה העניינית. שכחתי לציין שאני נוטלת אסטרוגנים( במהלך טיפולי פוריות) ושהגולה יצאה במקביל לתחילת שימוש באסטרופם( אגב אני יודעת שרשום אסור לשימוש למי שעברו אירוע של פקקת ורידים אבל ההמטולוג אישר לי ואמר שבשל העובדה שאני נוטלת קלקסן אין מקום לחשש).דבר נוסף האירוע של הפקקת השטחית שהייתה לי אירעה פעמיים בשל עירוי לאחר שאיבה שניהם ביד שמאל. כל הבדיקות של תפרודי הקרישה שלי תקינות בכל זאת הומלץ לי בתקופת הטיפולים ובמהלך הריון בע"ה להמשיך לקחת אבל במינון 40 מ"ג ( אגב משקלי כרגע 80) אשמח לחוות דעתך בנושא ובכלל. תודה שוב

מנהל פורום כלי דם ורידים