ס. ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

29/12/2012 | 18:33 | מאת: קוראת

שלום בן משפחתי בן 76. אובחן בסרטן עמרונית והתחיל טיפול הורמונלי. שאלותי: 1. מותר להמשיך את הקסטרל 5 מג עם הטיפול ההורמונלי? 2. יש לו עבר של ארוע מוחי, ועכשיו אחרי 5 ימי טיפול בקזודקס 50 מג יש עלייה של לחץ דם (166/60 בשתי מדידות בשני הערבים האחרונים) ייתכן שזה קשור? 3. הבנתי שצריך לעבור מעקב קרדיאלי וצפיפות עצם אצל חולים שנוטלים טיפול הורמונלי. אבל הוא כבר מתחיל את הטיפול עם עבר של ארוע מוחי יתר לחץ דם, ושבר ומבצ עצמות אל פשוט לפי ההדמייה - האם יש מקום כבר עכשיו לברר טיפול בזומרה ולבצע מעקב קרדיאלי (מה זה אומר? למי לפנות?) 4. נוטל ספירין קבוע וכתוב בקזודקס שיש סיכון בשילוב של נטילת קזודקס עם מדללי דם דרך הפה - מה הסיכון והאם יש סיבה לפנות לרופא ולשנות זאת? 5. מתי חולה מבוגר בסרטן ערמונית עם גרורות מקבל זומרה? עם תחילת הטיפול ההורמונלי או במהלכו? או אחריו? תודה.ובריאות שלמה.

שלום רב, 1. אין מניעה להמשיך קסטרקאל בעת טיפול הורמונאלי- כל עוד נמצא בניטור לחצי הדם 2. יכולה להיות השפעה של טיפול הורמונאלי על לחצי הדם ולכן חייב מעקב מסודר (בדיקות ל"ד עוקבות וכדומה) 3. בשל הסכנה לפגיעה גרמית בעת טיפול הורמואלי כמו ירידה בצפיפות הצעם ואפילו שברים אכן בעת טיפול הורמונאלי יש לבצע בדיקות צפיפות עצם ולפי צורך גם מיפוי עצמות ולקבל טיפול תומך עצם כמו זומרה למניעת אוסטיאופורוזיס. אלו בדיקות שרופא המשפחה יכול להפנות אותכם לבצע, ובהתאם לתוצאות יוחלט מה המינון לטיפול ובאיזו תרופה להשתמש. מעקב קרדיאלי זה לראות שאין הפרעות מבחינת הלב- דרך רופא קרדיולוג, אק"ג וכדומה- אלו שאלות שהאונקולוג שהפנה אתכם לטיפול חייב לענות לכם . 4. גם לגבי דילול דם בעת טיפול הורמונאלי- יש להתייעץ עם האונקולוג 5. ראי תשובה 3 שוב אדגיש- עליכם לקבל את כל המידע והתשובות מהאורולוג והאונקולוג המטפלים באדם הנדון.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת