PSA שארית בגובה של 280 - 300 הרופא שוקל קטטר

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

17/08/2012 | 09:21 | מאת: דיצה זמיר

לידיעתך בעלי בן 80 בדיקות של כליות היו תקינות הוא מרגיש טוב משתין בתדירות נורמלית אם כי השתנה איטית מה דעתך על הקטטר

שלום לך דיצה, אכן במקרים של שאריות שתן גדולות ההמלצה היא להכניס קטטר כי בהמשך עשויה להתפתח פגיעה כלייתית. אם תפקוד הכליות תקין ע"פ US וע"פ בדיקות דם, יכול להיות שמפאת גילו היתי ממתינה עם קטטר ובנתיים מנסה לראות אם זרם השתן משתפר בטיפול תרופתי עם חוסמי אלפא כמו טמסולין או קסטראל - צריך לברר עם הרופא המטפל שלו אם נוטל תרופות אלו. אפשר בנתיים לעקוב ולראות שאם למרות השאריות אין הפרעה לתפקוד הכליתי ואין דלקות בשתן או התפתחות של אבן או דימום- אזי יכול להמשיך כך ללא שינוי וללא קטטר. תמיד אפשר גם ללמוד צינתור עצמי לסרוגין ולא בהכרח צריך קטטר קבוע.כדאי לשוחח עם הרופא המטפל שלו על כל האופציות .

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת