אומניק אוקאס

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/07/2012 | 20:51 | מאת: מודאגת

שלום רב. אני סובלת זמן רב מתחושת לחץ בשלםוחית השתן, זרם לא חזק, נוטלת מקרודנטין בצורה קבועה למניעת דלקת ועדיין תחושת חוסר ההתרוקנות לא עברה. בבדיקה אצל אורולוג הציע שאנסה דווקא תרופה לגברים להפחתת לחץ בשם אומניק אוקאס 0.4 במשך מספר שבועות. האם ניתן לתת את זה לנשים?

שלום לך, זה נכון שעד כה תרופות מקבוצת חוסמי אלפא (אומניק, קסטרל ואוקס) ניתנו רק לגברים אך לאחרונה יש נסיונות לטיפולים אלו גם בנשים. צריך לבדוק אם מה שאת מתארת כתחושת "חוסר התרוקנות" היא לא בעצם "דחיפות". ואז אולי תרופה אנטיכולינרגית (כמו דטרוסיטול, ספזמקס או וסיקייר) תוכל לעזור לך. כדאי גם לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן ולבדוק נפח שלפוחית ושארית לאחר התרוקנות. אולי שווה גם לשקול ציטוסקופיה לראות את השופכה והשלפוחית בצורה ישירה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת