ניתוח פלאנטר פאציטיס

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

12/12/2019 | 13:10 | מאת: קארין

שלום רב מזה כשנתיים וחצי סובלת מכאבים קשים בעקב הרגל. עברתי צילום רנטגן בו נצפה דורבן, טופלתי במגוון כדורים + פיזיותרפיה ללא הצלחה. נשלחתי לבדיקת CT בה נצפה דורבן קטן וציסטות - נשלחתי לטיפול בגלי הלם (עברתי סדרה של 10 טיפולים) כמו כן קיבלתי כבר 5 זריקות סטרואידים (2 ראשונות עזרו ל 3 חודשים והאחרות כבר לא השפיעו). נשלחתי לבדיקת mri לפני כחודש. תוצאות הבדיקה: דורבן פלנטרי קטן, בצקת מח עצם במידה בולטת בתוכות הפציה הפלנטרית נראית מעובה עד כ 6 מ"מ, סיגנל גבוה אינטרסטיציאלי כ 8 מ"מ מתאים לקרע אינטר-סטיציאלי. הסננה בולטת של שומן מסביב לפציה. הממצאים מתאימים לפלנטר פצאיטיס משולב עם קרע אינטרטיציאלי. נוזל בכמות קטנה בין קלנקאוס והנביקולר. כל השאר יצא תקין. אורטופד המליץ על ניתוח פלנטר פאציטיס מאחר ומוצו כל הטיפולים. השאלה שלי היא מהי בצקת מח עצם? האם ניתוק הרצועה בניתוח יפתור את כל הבצקות והדלקת תעבור? האם יש צורך לשלוח את הנוזל לבדיקה? הבעיה העיקרית היא שהכאב אותו אני מרגישה הוא בקשת החיצונית של העקב ולא באיזור הדורבן עצמו, האורטפד קצת היסס לגבי הניתוח, לא הבין מדוע הכאב הוא באיזור שציינתי. לכן אני קצת חוששת מניתוח. האם באמת אחוזי הצלחה בין 50-60% ? אשמח לתשובה

שלום קארין! המצב הוא נראה די מורכב, יש צורך בבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול. ייתכן ומדובר במצב שנקרא Baxter nerve impingement. בכל מקרה לא נראה לי שיש מקום לבדיקות דימות נוספות לפחות לא בשלב זה. הניתוח יכול לעזור כעקרון. במקרים המתאימים לניתוח אחורי ההצלחה הרבה יותר גבוהים מ 60%. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול