ביציות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

19/10/2013 | 06:29 | מאת: סיון

אני בת 39 וחצי ורוצה לעשות הקפאה של הביציות כדי שאוכל להשתמש בהם בעתיד. עשיתי לאחרונה בדיקות גנטיות (בדיקות שעושים בד"כ לפני כניסה להריון) וכל הבדיקות יצאו תקינות. הבנתי שביציות של אשה בגיל מבוגר יכולים להכיל ליקויים במטען הגנטי, פגמים כרומוזומליים וכו'. האם העובדה שהתוצאות של הבדיקות הגנטיות שלי יצאו תקינות אומר שהביציות שישאבו ממני בתהליך השאיבה לצורך הקפאה לא יכילו ליקויים במטען הגנטי, פגמים כרומוזומליים וכו'. או שהביציות שלי יכולות להיות עם ליקויים במטען הגנטי ופגמים כרומוזומליים בביציות בגיל הגיל שלי למרות שהתוצאות של הבדיקות הגנטיות שלי יצאו תקינות. ככל שכן תסביר לי בבקשה מדוע.

הבדיקות הגנטיות שעשית מצביעות על כל שאינך נשאית של מחלה גנטית ספציפית הן לא בודקות את השינויים הכרומוזומליים שעלולים להיות בביציות, בלי קשר למחלות גנטיות ספציפיות, ככל שגיל האישה יותר גבוה איכות הביציות פחות טובה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות