וולבוטרין XL

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

20/07/2013 | 06:15 | מאת: גבי

שלום רב בן 28,מצטער על ההארכה אודה מאוד אם 4 שאלותיי השונות יקבלו מענה. לאחר ניסוי של תרופות ממשפחת SSRI וSNRI שלא הועילו או שלא הועילו מספיק לדכאון וחרדות, נאלצתי בעודי בשליחות בקנדה לקבל מרופא מרשם לתרופה שפועלת גם על דופמין וולבטרין-שחרור מושהה 150 מ"ג כשלאחר שבוע הונחיתי להעלות ל-300 מ"ג. אני נוטל קלונקס 0.5 לפני שינה כבר מס' שנים ומאז תחילת הוולבטרין לפני 3 ימים החלה נדודי שינה כאלה שאני לא ישן כמעט בכלל בלילה שאלותיי: 1. האם העלאת המינון עוזרת או מחמירה את תופעת הלוואי של העדר שינה? 2. האם סביר לעבור למינון של 300 מ"ג לאחר שבוע ? 3. האם כפי שמצוין במקומות רבים באינטרנט משהופיע בעיית נדודי שינה היא לא חולפת עם המשך השימוש ? למה בכלל להמשיך בתרופה זו אם אצטרף לסחוב בעיה לא פחות קשה מהדכאון ? 4. ברור שאעשה זאת רק לאחר שאפגוש את הרופא אך חשוב לי לשמוע דעה נוספת- האם העלאה זמנית של מינון הקלונקס מ-0.5 ל-1 מ"ג לפני השינה עשויה לעזור או שכדאי להוסיף לכך כדור שינה\כדור אחר כדי לא להחמיר את בעיית ההתמכרות שלי לקלונקס? מה בד"כ נהוג להמליץ במצב זה.

מינון של 300 מ"ג הוא המינון הטיפולי המקובל. למרות זאת בד"כ עולים מ150 ל300 כשרואים כשהתסמינים לא חולפים כעבור כשבועיים. את התרופה יש ליטול בבוקר בגלל האפקט המעורר. למרות מה שאתה מציין הפרעות השינה לרוב חולפות. מציע קודם לעבור לבוקר ולבחון את נושא השינה. באם לא חולף ניתן להעלות מינון קלונקס לתקופה קצרה

מנהל פורום דיכאון וכאב