חיזוק ל-SSRI/SNRI בהפרעת חרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

04/08/2019 | 21:34 | מאת: גבי

ד"ר ערד קודש שלום. אני סובל מחרדות והפרעת פאניקה שנים מאז היותי נער. לאחר שירות צבאי מלא,התחלתי לטפל תרופתית בבעיה במגוון SSRI ללא תועלת ממשית, החליפו לי ל-SNRI עם השפעה חלקית גם במינונים המקסימלים. הפסיכיאטר הוסיף קלונקס 2 מ"ג ל-SNRI וזה הפסיק את התקפי הפאניקה והחרדות והחזיר מעמד כמה שנים. בשנה האחרונה אני עובר גיהנום ! המצב יצא משליטה, התקפי חרדה יום-יומיים, זאת למרות הטיפול התרופתי. האם במצב כזה כאשר ה-SNRI במינון מירבי לא עוזר וכבר נוסו הרבה SSRI נהוג להוסיף ל-SNRI במינון המירבי לחיזוק ההשפעה תרופה אנטי פסיכוטית/מייצב מצב רוח במינון נמוך? יש לכך תועלת כאשר המינון המירבי של נוגד החרדה הטיפוסי אינו מספק?

שלום גבי. שאלה מצויינת. הגישה המקובלת היא להגביר מינונים של התרופה הנוכחיתלניצול מלא של הפוטנציאל הטיפולי שלה. רק אם לא תיהיה תגובה או תגובה חלקית כדאי להוסיף תכשיר נוגד פסיכוזה במינון נמוך כ"מתגבר"

מנהל פורום דיכאון וכאב