תופעת התמכרות-קלונקס?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

10/06/2019 | 21:14 | מאת: רון

שלום ד"ר.אני מטופל בסימבלטה בשל דיכאון וחרדה.כאשר יש התקף חרדה חזק מידי פעם אני לוקח נקודי 0.5 מ"ג קלונקס. זה עוזר אך משום מה, כשבוע לאחר מכן יש לי תופעות כמו וירוס: חולשה,בחילה,התגברות של חרדות וחוסר יכולת לחשוב בבהירות.האם תסמינים אלו הם נובעים כיון שקלונקס הוא כדור ממכר מאוד והמוח לאחר "מגע" עימו, מחפש אותו ממש כמו סם קשה?

שלום רון. איני רואה כל קשר בין השימוש הדל שלך בקלונקס ובין התסמינים שאתה מתאר. יותר נכון לראות זאת כתסמיני חרדה שאינם מטופלים בצורה אידיאלית והדבר מצריך התאמת המינון של תכשיר נוגד החרדה, במקרה זה הסימבלטה. אופציה אחרת היא לשקום החלפת התכשיר באם הוא מוצה מבחינת המינונים ומשך הטיפול

מנהל פורום דיכאון וכאב