תופעות לוואי של זריקת מטוטרקסט פעם ראשונה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/11/2016 | 21:33 | מאת: יפאת

שלום רב הבת שלי סובלת מזה 6 שנים מדלקת פרקים פסוריאטית ורק לאחרונה החלטנו להתחיל להשתמש במטוטרקסט לפני שנפנה לטיפול ביולוגי. עבר שבוע מאז הזריקה הראשונה והבת שלי חווה את כל תופעות הלוואי שכתובות בעלון מה שנקרא לפי הספר. אדמומיות בפנים, חום גבוה, כאבי בטן, פצעים בכל הגוף, בחילות, סחרחורות, שתן כהה. אובדן שיער (יש לה שיער ארוך) מה לעשות? היא גם לוקחת סלאזופירין וחומצה פולית. איך ניתן להקל עליה את תופעות הלוואי? גם אני וגם היא בלחץ אטומי. תודה רבה

שלום קשה להאמין שמזריקה יחידה של מטוטרוקסט יהיה תופעות אלו. לעומת זאת סלזופירין עלול לגרום לתופעות הללו. יש לגשת בדחיפות לרופא ולהפסיק בינתיים את שתי התרופות.

מנהל פורום דלקות מפרקים