דילגת על שאלתי בבקשה אם אפשר לענות לי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/05/2016 | 10:23 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, דילגת על מתן תשובה עבורי, בבקשה אם אפשר להגיש לי האם מתוך הבדיקות דם בוצעה לי גם בדיקה לנוגדני סיוגרן? האם אחת מהבדיקות הנ"ל שוללת סיוגורן? ואם כן איזו מהם בבקשה? ANTINUCLEAR AB ANA = NEGATIVE DNA ds AB = 1 RNP = 0.2 SCL-70 = 0.2 JO-1 = 0.2 9.69 = RHEUMATOID FACTOR CRP = 0.07 0.07 ESR = (טווח הנורמה 0-39) רק ליד שקיעת הדם היו טווחי הנורמה בשאר הבדיקות לא צויין טווח נורמה לידם. הבדיקות נעשו בקופת חולים כללית. מה משמעות הבדיקות האם זה סיוגורן? האם מראות על איזו דלקת פרקים כלשהי? תודה מראש על סבלנותך האדיבה ותשובתך בברכה

שלום תסמונת סיוגרן בעיקרה מתבטאת ביובש בפה ובעיניים. יתכנו כאבי מפרקים . האבחנה מבוססת על תלונות האדם+ ביופסיה של בלוטת רוק מהשפה או בדיקת דם המגימה נוגדנים מסוג אנטי SSA או אנטי SSB. מכיון שבדיקת ANA ו RF אצלך היו שליליים ושקיעת הדם היתה תקינה הסבירות למחלה מאד מאד קטנה.

מנהל פורום דלקות מפרקים