תרופות לשיכוך כאבים -פיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/05/2015 | 09:51 | מאת: בני

שלום, אני בן 21 ואובחנתי כחולה בפיברומיאלגיה. אני סובל מאוד מכאבים, ומתעניין כרגע בתרופות הבאות, שנחשבות כמיועדות להפגת כאבים במחלה זאת : א. אלטרול/אלטרולט. ב. ליריקה. שאלותי לגבי שתי תרופות אלו : א.בעלון של שתיהן מצויין תחת תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת סימפטומים המזכירים שבץ, כמו שכחה, בלבול, קושי בדיבור וכד', אך לא מוזכרת באופן מפורש תופעת לוואי של שבץ. האם תרופות אלו מגדילות את הסיכון לקבלת שבץ מוחי ו/או לבבי, ואיזה משתיהן בטוחה יותר לשימוש מבחינת תופעות לוואי. האם בשתי תרופות אלו קיים אפקט ממכר ? ב. האם ידועה לך השפעה מיטיבה של תרופת כמו ציפרלקס או פריזמה על פיברומיאלגיה ? ג. אני פוחד מנטילת תרופות ומסתייג מתופעות הלוואי המפורטות בעלונים. האם קיימת עוד תרופה שידועה לך לטיפול בבבעיה, וידועה כבעלת תופעות לוואי מינוריות ? תודה, בני

שלום ליריקה ואלטרולט אינן מעלות סיכון לשבץ. התועלת בציפרלקס/פריזמה בפיברומיאלגיה נבדקה באופן שולי יחסית. לכל התרופות המשמשות לטיפול ישנן תופעות לוואי. הטיפול הרצוי והמוכח לפיברומיאלגיה הוא פעילות גופנית מתונה וטיפול פסיכולוגי -מסוג CBT .

מנהל פורום דלקות מפרקים